La Liga

Nagy mészárlást várunk a Real Madridtól

A bajnoki címvédő a Deportivo Alavésen töltheti ki frusztrációját. Kiütést jósolunk!

A La Liga talán leggyengébb és a legcsalódottabb csapata találkozik szombat délután Baszkföld fővárosában, Vitoriában, Deportivo Alavés-Real Madrid mérkőzést fogyaszthatunk az uzsonna mellé. Hiába telt el csupán öt forduló a La Ligából, a címvédő már az életéért küzd minden mérkőzésen, míg a hazaiak első lőtt góljukra hajtanak a bajnokságban.

A győzelmi kényszer mellett a Zidane-család szerepvállalása miatt is izgalmas lehet a mérkőzés, hiszen a Real kispadján Zinedine ül, míg az Alavésnél szerephez juthat Enzo, a 22 éves tehetség is. "Furcsa lesz apám ellen küzdeni, de mindent megteszek majd a pályán csapatom sikeréért" - mondta a fiatal Zizou. Korántsem biztos azonban, hogy szerephez juthat Enzo, hiszen idén csupán 71 perc jutott neki a Deportivóban.

[2580592] 2017-09-23 16:15:00 Alaves - Real Madridx;10

A hazai gólokért így vélhetően Munir lesz majd a felelős, akit barcelonai nevelésként aligha kell különösebben motiválni a Madrid ellen. Egy korábbi katalán spíler, Bojan Krkic viszont nem léphet pályára az Estadio Mendizorrozában, az örök tehetség sérüléssel bajlódik.

Hiányzók persze a túloldalon is lesznek, Benzema, Kovacic, Theo Hernández és Marcelo is harcképtelen, így minden valószínűség szerint Zidane a 4-3-1-2-es felállást választja majd, Asensiót vezérelve Bale és Ronaldo mögé.

A Barcelonával szemben összeszedett hétpontos hátrány okán a Real Madrid hatalmas teher alatt játszik, ráadásul a rendkívül gyenge asztúriai gárda ellen nem csak a három pontot illene megszereznie, de néhány góllal beindítaniuk Ronaldo és Bale motorját is.

"Elveszítettünk hét pontot kevés mérkőzés alatt, de hosszú még a szezon. A legfontosabb, hogy megőrizzük hidegvérünket és csapatként másszunk ki a csávából. Lapoznunk kell!" - nyilatkozta a francia tréner.

Tavaly oda-vissza 3-3 góllal nyert a Real Madrid, de ha megnézzük az elmúlt hat mérkőzést, akkor is azt látjuk, hogy hatalmas volt a fővárosiak dominanciája. Noha a Barcelona csak 2-0-ra tudott nyerni a Mendizorrozában, a Villarreal hármat vágott itt, ennyit pedig simán meglőhet a Real is. Véleményünk szerint a Blancók most az Alavésen vezetik le frusztrációjukat és ahogyan az lenni szokott egy ilyen széria közepén, valaki nagyon beleszalad a késbe. Ez pedig a Deportivo lesz.

hatharom.com
Real Madrid -2 (európai hendikep)
@1.90
[2580592] 2017-09-23 16:15:00 Alaves - Real Madridx;
2017-09-23;87
2017-09-24;87
2017-09-25;87
240918