Magyar foci

Jön a bajnoki döntő visszavágója!

  • MVB80

A tavalyi bajnok és ezüstérmes csap össze szombat az NB I 10. fordulójának rangadóján.

Nagy lehetőséget tékozolt el az NB I legutóbbi fordulójában a címvédő Honvéd, hiszen két pontra megközelíthette volna a jelenlegi éllovas Videotont, ám kikapott a taktikusan játszó és a kevés helyzetét kíméletlenül értékesítő Fraditól.

Így aztán megmaradt az 5 pontos különbség a fehérváriak és a kispestiek között a szombat esti rangadó előtt, amely a májusi bajnoki döntő visszavágójaként van beharangozva.

A Honvéd-szurkolók még sokáig nem fogják elfelejteni május huszonhetedikét, amikor egy fantasztikus hangulatú meccsen Eppel Márton góljával 1-0-ra győztek a Videoton ellen, és ezzel 1993 után végeztek ismét a bajnokság élén.

A mostani helyzet egyébként annyiban másolja a tavalyit, hogy kilenc forduló után a Honvéd akkor is öt ponttal volt lemaradva az elsőtől, egy éve ilyenkor a Vasas állt az élen, a kispestiek pedig az ötödik helyről várták az első kör utolsó előtti fordulóját.

A Vidinek sokba került a Vasas elleni 1-3, mert nem csak a veretlenség úszott el, hanem elvesztette a hajrában kiállított Loic Negót és Danko Lazovicsot.

Kettőjük közül a korábban a PSV-ben és Zenitben is megfordult Lazovics hiányzik majd jobban, aki 6 góljával harmadik a góllövőlistán, és bármikor képes egy meccset eldöntő kiszámíthatatlan villanásra.

A vendégeknél az alapcsapatból továbbra is a Haladás ellen térdsérülést szenvedett Patrick Ikenne-King hiányzik, akit egyelőre nem igazán tud megfelelően pótolni honfitársa, Akeem Latifu, aki nagyon keveset tud hozzátenni a támadásokhoz.

Holender Filip már visszatért, és a Pécs elleni kupameccset éppen ő döntötte el, a Honvéd nem sziporkázott NB III-as ellenfele otthonában, de a továbbjutás nem forgott komoly veszélyben.

Hasonlóan parázs jelenetek várhatóak most is

A mostani rangadót talán azért várhatja kedvezőbb helyzetből a Vidi, mert a Honvéd új edzője, Erik van der Meer egyelőre nem tudta olyan masszívvá tenni csapatát, mint elődje, Marco Rossi.

Ezt jól mutatja, hogy a kispestiek 9 forduló alatt 14 gólt kaptak, ennél hat csapat is jobban védekezett, köztük a kiesőhelyen álló Balmazújváros.

A szombati összecsapás a felek 98. randevúja lesz az élvonalban, eddig 46 kispesti és 34 fehérvári siker született 17 döntetlen mellett. A leggyakoribb eredmény az 1-0 volt, amire tizennégyszer volt példa, legutóbb is ennyi lett a vége.

1x2    
Videoton Döntetlen Budapest Honvéd
1.80 3.40 4.30
[2538948] 2017-09-23 20:30:00 Videoton - Honvédx;
now;212
239099