Férfi kézi BL

Javításra készül a Szeged

A zágrábi meccs sem lesz sétagalopp a szegediek számára, azonban a Pastor-csapat győzelmi kényszerben van.

Javításra készül a szegedi csapat szombaton. - Fotó: facebook.com/pickszeged

Nem sikerült a Bajnokok Ligája rajtja a MOL-Pick Szeged együttesének, ugyanis múlt vasárnap 30-26-os vereséget szenvedett a Nantes otthonában. Egy újabb pontvesztés már nem igazán férne bele Juan Carlos Pastor együttesének, főleg, hogy a Zagreb papíron gyengébb, mint a Szeged, ráadásul tavaly a magyar alakulat oda-vissza verte a horvátot.

1x2    
RK Zagreb Döntetlen Szeged
2.15 8.00 1.85

Azon találkozók roppant kiélezettre sikeredtek, s vélhetően ez most szombaton is így lesz, még akkor is, ha a hazaiak jelentősen átalakultak a nyáron. A horvátok az első fordulóban a Kristianstad otthonában játszottak 28-28-as döntetlent, azonban a pontszerzés mellett a kezdőirányítójukat, Domagoj Pavlovicot elveszítették. A horvát játékos ujjtörést szenvedett, előreláthatólag két hónapot kell kihagynia.

Csőstül jön a baj egyébként a zágrábiaknál, hiszen augusztus végén David Miklavcic szenvedett vállsérülést, akit műteni kellett, s szintén hosszú kihagyás vár rá. A helyére ugyanakkor világklasszist igazolt a horvát együttes, hiszen a katari válogatott Zarko Markovic érkezett a csapathoz. A Cetinjében született játékos, illetve Stipe Mandalinic kikapcsolása lesz a kulcs a hétvégén, hiszen ők a leggólerősebb játékosok a hazaiaknál, a múlt heti 28 találatból 14 a két átlövő nevéhez fűződik.

Ami a szegedieket illeti, ahogy fentebb említettük Nantesban kikapott a csapat, majd egy viszontagságos hazaút után az NB I-ben javított Juan Carlos Pastor együttese, hiszen 35-21-re győzte le kedden az Orosháza együttesét. Azonban az a mérkőzés teljesen más kávéház a szombatihoz képest, igaz, ahogy hétközben bajnokin, úgy hétvégén a Bajnokok Ligájában is győzelmi kényszerben lép pályára a csapat.

"Esélyünk volt múlt héten a győzelemre, de a franciák hihetetlen jó formában játszanak hetek óta, mi pedig még nem. Nem sok csapat szerez majd náluk pontot, pontokat, el kell ismernem, hogy remek csapatuk van. Ennek köszönhetően mindenki tisztában van azzal, hogy jobban, precízebben és eredményesebben kell játszanunk. Erről beszéltünk az öltözőben, tudjuk, hogy mi a feladatunk. Szerencsére a BL-ben gyorsan lehet javítani, ugyanakkor kemény meccs lesz a szombati, pláne úgy, hogy a horvátok otthon mindenkire veszélyesek. Emlékezhet mindenki a tavalyi meccsünkre, amikor 26–24-re nyertünk, akkor is az utolsó pillanatokban szereztük meg a győzelmet. Két pontért utazunk a horvát fővárosba, javítani szeretnénk, ez a célunk" - nyilatkozta Balogh Zsolt, a vendégek játékosa a pickhandball.hu-nak.

Ami a sportfogadás részét illeti a mérkőzésnek, a bukiknál abszolút 50-50 a mérkőzés, hiszen a     háromesélyben 2.15-szörös pénzt kínál a hazaiakra, míg a vendégekre 1.85-szöröst. A fogadóiroda a hendikep vonalat 0,5-nél, míg a gólok számának határát 51,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti szombat 20:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.