Férfi kézi BL

Erős tippet találtunk a Veszprém rangadójára

A szezon első csúcsrangadója vár a Veszprémre szombaton, a magyar bajnok a német Flensburgot fogadja a BL csoportkör 2. fordulójában.

Lékai és Lauge-Schmidt párbaján sok múltat

Pikáns találkozó elé néz Ljubomir Vranjes, a veszprémiek vezetőedzője a nyáron 11 év után szakított a Flensburggal, hogy Magyarországon új kihívásokat keressen. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem kellett a héten sok időt tölteni az ellenfél feltérképezésével, hiszen tökéletesen ismeri a németek játékosait és taktikáját.

1x2    
Veszprém Döntetlen Flensburg
1.25 9.00 4.35

A múlt heti nyitófordulóban a Veszprém egy 70 gólt hozó meccset tudott megnyerni a Celje otthonában. Bár a végeredmény nyolcgólos veszprémi győzelmet hozott (31-39), a találkozó képe alapján nem volt ekkora különbség a felek között, a szlovén bajnok az 53. percig pariban volt a BL bronzérmesével. 

Hasonló cipőben jár a Flensburg is, amely a dán Aalborgot fogadta hazai pályán és győzte le 30-27-re, de miután a bukik 6.5 gólon húzták meg azon a meccsen a hendikephatárokat, elsöprő játékról a németek esetében sem beszélhetünk.

"Aminek jobban kell teljesítenie, az a védelem. Kemény védekezésre lesz szükségünk, mivel nagyon gyorsan támadnak. A falunknak sokkal éberebbnek kell lennie az első 15 percben. Ebben előrébb kell lépnünk, hogy segíteni tudjunk a kapusainknak, hiszen jó kapusteljesítmény kell majd. Azt gondolom, hogy remekül játszottunk Celjében. Az utóbbi 3 mérkőzésen 30 dobott gól felett végeztünk, szóval a támadásról nem tudnék rosszat mondani. Többet futunk, és sok gólt szerzünk, amivel az ellenfélnek több ideje jut támadni. Hazai pályán játszunk, így azt hiszem, mi vagyunk a meccs esélyesei" - nyilatkozta csapata honlapjának Ljubomir Vranjes.

Egymás elleni eredmények
11.03.17 BL Veszprém Flensburg-H. 34 - 28
24.09.16 BL Flensburg-H. Veszprém 24 - 24
27.02.16 BL Flensburg-H. Veszprém 28 - 29
26.09.15 BL Veszprém Flensburg-H. 28 - 24

A tréner szavaiból kiindulva megpróbáltunk egy tippet vadászni erre a találkozóra. Az egyértelműen látszik, hogy Vranjes egy új szemléletet akar megvalósítani a csapatnál és a korábban jellemző "komótosabb", taktikus stílus helyett egy németesebb, rohanósabb kézilabdát szeretne játszani. A Veszprém a nyáron ennek megfelelően igazolt, 15-20 perces játékidőket szeretnének kiosztani a játékosoknak, más kérdés, hogy Celjében ebből azért kevesebb valósult meg, Nagy Laci például 47 minutumot töltött a pályán.

Mindenesetre a Veszprém taktikát váltott, a gyors lerohanásokat az egyik legfőbb fegyvernek tekinti, így szerintünk jó esély van rá, hogy a bukik által megszabott határt átlépik a csapatok. A Flensburg egy Bundesliga-nagymenő klub, tökéletes partner lehet egy adok-kapokra, mint volt az tavaly is, amikor Veszprémben 62 gólt hozott a csapatok randevúja.

Bár mindkét oldalon világklasszis védőjátékosok vannak, még most nagyon a szezon elején járunk, nem minden elem működik még tökéletesen. A veszprémi aréna teltházas hangulata garancia lehet a jó meccsre, éppen ezért véleményünk szerint nem lehet kihagyni az overes fogadást.

Veszprém - Flensburg
hatharom.com
Gólszám 53.5 felett
@1.75
Fogadási határidő: szombat 17:30