Német foci

Csak az lehet kérdés, mennyit rúg a Bayern

  • MVB80

A Bayern München meccse indítja a Bundesliga 6. fordulóját, és nehéz olyan érvet találni, amely nem amellett szól, hogy a bajorok simán behúzzák ezt a találkozót.

A münchenieknél Manuel Neuer hosszabb időre kidőlt, rajta kívül Juan Bernat, David Alaba és Thiago is sérült, de még így is komoly minőségbeli különbség van a Bayern és az aktuális ellenfél Wolfsburg között.

A bajorok úgy győztek a hétközi fordulóban 3-0-ra a jól rajtoló Schalke otthonában, hogy Neuer, Bernat és Alaba akkor sem állt Carlo Ancelotti rendelkezésére, ráadásul Arjen Robben is hiányzott betegség miatt.

Robben pénteken már újra játszhat

A mostani meccs felvezetésében mindenhol megjegyezték, hogy napra pontosan két évvel ezelőtt ugyanígy Bayern-Wolfsburg találkozót rendeztek, amely arról maradt emlékezetes, hogy a félidőben, 0-1-es állásnál pályára lépő Robert Lewandowski az 51. és a 60. perc között zsinórban öt gólt szerzett, amivel négy világrekordot is megdöntött.

A lengyel csatár a mostani idényt is jó formában kezdte, öt forduló alatt már hatszor volt eredményes, amivel vezeti a góllövőlistát. A két évvel ezelőtti 5-1 óta a német kupában 3-1-re és 1-0-ra, a bajnokságban 2-0-ra, 5-0-ra és 6-0-ra győzött a Bayern, amely a Bundesligában utoljára 2015 januárjában kapott ki a Farkasoktól, akik akkor négyszer marták meg a münchenieket.

A Bayern hazai pályán brutális a mostani ellenféllel szemben, zsinórban tizenötször küldte haza sikerélmény nélkül a Wolfsburgot, amely hússzor látogatott Münchenbe, és mindössze egyszer tudott pontot szerezni.

Jerome Boateng, Franck Ribéry és Mats Hummels pihenőt kapott Ancelottitól, a Schalke ellen csak utóbbi játszott csereként egy negyedórát, pénteken viszont mindannyian kezdők lehetnek, és bennragadhat a csapatban az első müncheni gólját megszerző James Rodríguez is.

A Wolfsburgnál a gyenge rajt miatt edzőváltás volt, Andries Jonker helyett Martin Schmidttel folyatja a csapat. Schmidt volt az edzője annak a Mainznak, amely 2016 márciusában eddig utolsóként tudta az Allianz Arenában legyőzni a Bayernt, de az akkorinál is nagyobb szenzáció lenne, ha most a Wolfsburggal is virítana egy hasonló eredményt.

Az új edző egy Werder Bremen elleni 1-1-es döntetlennel nyitott, a brémaiak ellen betaláló, és ezzel Jameshez hasonlóan első németországi gólját szerző Divock Origi a Bayern ellen is kezdeni fog, neki kell pótolnia a két hete bokasérülést szenvedő Mario Gomezt.

Fogadási szempontból a hendikepet vagy a gólok számát érdemes figyelembe venni, egy háromgólos Bayern-siker például a közelmúlt alapján simán összejöhet, ez 1.85-ös szorzóval játszható meg a  -nál.

1x2    
Bayern München Döntetlen Wolfsburg
1.12 7.80 17.00
[2543958] 2017-09-22 20:30:00 Bayern München - Wolfsburgx;
now;54
2017-09-23;54
2017-09-24;54
240879