Darts

Bezzeg Nándi boríthatja a papírformát

  • Cesc18

A magyar dartsos az underdog, de verhető ellenfelet kapott John Michael személyében az International Darts Open 48-as tábláján.

Pénteken Riesában megkezdődnek a küzdelmek az International Darts Openen, amely a European Tour utolsó előtti, tizenegyedik állomása. Idén először szoríthatunk magyar játékosért a sorozatban, augusztus végén ugyanis Bezzeg Nándornak sikerült kiharcolnia a szereplés jogát. 

A balkezes klasszis már ezzel komoly bravúrt hajtott végre, hiszen a korábbi tíz kvalifikációs tornából tízet a lengyel Krzysztof Ratajski nyert meg, a döntőkben valamennyiszer magyar játékost legyőzve.

Bezzegnek a tavalyi csapat-világbajnokság óta ez lesz az első fellépése PDC pódiumversenyen, a háromhetes felkészülés alatt azonban maradt a szokásos edzésprogramnál.

A felkészülés az marad. Nem igazán változtatok egy-egy versenyre, nálam a felkészülés időszakosan minimálisan módosul. Most nem ez van. Amire igazából szükségem lenne, az egy kisebb külföldi verseny, de abból nem hiszem, hogy lesz valami.

- mondta a 9nyil.blog.hu-nak.

Nándi a 48-as táblán a görög John Michaellel találkozik, akinél sokkal kedvezőbb ellenfelet nem igazán kívánhattunk volna. Az a sorsolásnál kiderült, hogy a European Qualifierből találkozik majd valakivel, ahol mindig kemény mezőny gyűlik össze. Sikerült elkerülnie a hollandokat és a belgákat. De természetesen Michael sem egy gyenge játékos, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, több világbajnokságon találkozhattunk már a nevével, és a European Touron is jó néhány állomáson ott volt a 48-as táblán. 

Nagy dolgokat viszont nem sikerült az idei szezonban az ET-versenyeken véghez vinnie. Négyszer kvalifikálta magát, ebből kétszer tudott a legjobb 32 közé jutni. De érdemes górcső alá venni, hogy ezeken a meccseken, milyen teljesítményt tett a színpadra: a German Darts Championshipen 77.47-es, míg nemrégiben a Dutch Darts Mastersen 92.03-as körátlaggal esett ki. A két nyertes meccsén 89.56 és 83.06 állt a neve mellett. 

Általában underdogként tudja a 90+ átlagot hozni, ha favorit vagy 50-50, akkor gyengébben muzsikál. A kiszállózása viszont konzisztensen nem túl acélos, a négy 48-as táblán megvívott meccsén egyszer sem tudott 30 százaléknál jobban kiszállózni. 
Fogadás a győztesre    
John Michael Bezzeg Nándor
1.35 2.65

Bőven lehet tehát fogást találni a görög dartsoson, és bár sokkal több PDC-versenyen indul, mint Nándi, azért a szolnoki klasszisunk sem egy tejfelesszájú kezdő, akinek görcsbe rándulna a gyomra, ha nemzetközi pódiumon kell tábla elé állni. Úgy véljük, hogy nincs akkora különbség a két játékos között, mint amit az oddsok sugallnak, hiszen a Michael által az ET-versenyeken hozott teljesítményt Bezzeg is tudja. 

A mérkőzésre péntek este 19 órakor kerül sor.