Spanyol foci

Messinél nincs olyan, hogy idény eleji forma

  • MVB80

Még sosem volt olyan, hogy öt forduló alatt kilenc góllal álljon. Idei mérlege pedig 40 meccs 43 gól.

Bár nem voltak eddig igazán nehéz ellenfelei a Barcelonának, azért el kell ismerni, meggyőzően fest a tabella, amely azt mutatja, hogy a katalánok öt forduló után 15 ponttal, 17-2-es gólkülönbséggel állnak az élen.

Néhány héttel ezelőtt, Neymar távozása és a Real ellen elvesztett spanyol Szuperkupa-döntő után még a Barca-drukkereknek is kétségeik voltak, mire lesz képes a csapat, amely látszólag romokban hevert.

Viszont a sorsolás ideális volt, hiszen sorrendben a Betisszel, az Alavéssel, az Espanyollal, a Getaféval és az Eibarral játszottak Lionel Messiék, vagyis igazán komoly rangadó nem volt, ellenben megvolt a lehetőség összecsiszolódni.

A Neymar távozásával megnövekedett a felelősség a legjobbat hozta ki Messiből, aki az eddigi öt fordulóban kilenc gólt szerzett, az Eibar elleni 6-1-ből például egy négyessel vette ki a részét.

Ez volt a 39. alkalom, amikor egy meccsen legalább három gólt szerzett a klubjában, olyanra viszont még nem volt példa, hogy öt forduló után majdnem kettes gólátlaga legyen a bajnokságban.

A 2011-2012-es idény elején sem termelt rosszul az argentin, akkor öt forduló után nyolc gól állt a neve mellett. Az Eibar elleni póker nem csak azért volt különleges, mert így az Osasuna, az Espanyol, a Valencia és az Arsenal után újabb csapat ellen szerzett négy gólt Messi, hanem azért is, mert elérte a 300 gólt a Nou Campban.

Az ötszörös aranylabdás alaposan kihasználta, hogy Cristiano Ronaldo a Szuperkupa-döntőben összeszedett kiállítása miatt a pályán kívülre kényszerült, és olyan teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben, amivel elérte, hogy róla szóljanak a hírek.

Messi 2017-ben minden sorozatot számolva 40 meccsen lépett pályára, és 43 gólnál jár, és az utolsó 12 lövéséből nyolc gól született, vagyis nem lehet rá mondani, hogy csak tüzel össze-vissza.

Eltette emlékbe az Eibar elleni labdát

Bár a 105 milliós Neymar-pótló, Ousmane Dembélé megsérült, Messi mellett Paulinho és Denis Suárez formája is bizakodásra adhat okot a Barca-drukkereknek, és az ellenfeleket látva (Girona, Sporting, Las Palmas) az Alético elleni október 14-i rangadóig gond nélkül kitarthat a mostani lendület.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Barcelona 1.85
Real Madrid 2.05
Atlético Madrid 26.00
Sevilla 130.00
Valencia 260.00