Német foci

Dárdaiéknak bőven van miért törleszteniük

  • MVB80

A Leverkusen igazim mumus a Hertha számára, most itt a lehetőség megtörni a rossz sorozatot.

Dárdai Pál biztos, hogy élénken emlékszik még az előző idény utolsó fordulójára, május 20-án ugyanis a Hertha hazai pályán szenvedett 6-2-es vereséget a Bayer Leverkusentől.

A vereség ellenére a Hertha hatodikként zárt, így indulhatott az Európa Ligában, de Dárdai nem szokott hozzá ahhoz, hogy csapatát így kitömjék, főleg hazai pályán.

Igaz, a Leverkusen valamit nagyon eltalált a Hertha ellen, ugyanis a két csapat legutóbbi tizenkét párharcából mindössze egyetlen egyet nyertek meg a berliniek, 2015 decemberében 2-1 lett a vége, de akkor Sebastian Boenisch kiállítása miatt nagyjából 75 percet emberhátrányban játszott a Bayer.

1x2    
Hertha Döntetlen Leverkusen
3.00 3.30 2.25

Négy forduló után a Hertha öt, a Leverkusen négy ponttal áll, vagyis egyik csapat sem igazán kapta el a rajtot. A Hertha hétvégén 1-1-re végzett a tavalyi bronzérmes Hoffenheimmel, ami teljesen vállalható eredmény, ugyanakkor belerondít a képbe, hogy ezzel már négy tétmeccs óta nyeretlen.

Ami feltűnő, hogy bár hátul szokás szerint stabil a berlini csapat, elöl hiányzik az átütőerő, Vedad Ibisevic és Salomon Kalou például egyelőre adós a gólokkal, pedig a tavalyi bajnokságban ketten együtt 19 gólig jutottak.

Ennek ellenére Dárdai valószínűleg szerda esti is csatába küldi a rutinos párost, mivel csatárfronton meg van kötve a keze, hiszen Julian Schieber és Davie Selke is sérült.

A Leverkusennél ellenben nincs gond a kapu előtti produkcióval, a Freiburg ellen például négyig jutott a csapat, összesen pedig négy kör után nyolcnál tart, ennél csak a Dortmund (10) és a Bayern (9) volt termékenyebb.

Dárdai nem lehet elégedett csapata idénykezdésével

A vendégeknél csak a horvát védő, Tin Jedvaj nem bevethető, mindenki mással számolhat a korábbi Dortmund-támadó, az 1995-ös, Berlinben rendezett német kupadöntőben a Mönchengladbach ellen gólt szerző, jelenleg a Leverkusent irányító Heiko Herrlich.

A Bayer eddigi négy bajnokiján 16 gól született, de csodálkoznánk, ha szerda este is sikerülne tartani a négygólos átlagot. Szoros meccset várunk, és azt, hogy Dárdai összekapja az eddig nem túl meggyőző Herthát.

[2543950] 2017-09-20 20:30:00 Hertha Berlin - Bayer Leverkusenx;
now;54
239384