Angol foci

Van még olyan rekord, amellyel büszkélkedhet Mourinho

Ha vasárnap és hazai pálya, akkor José Mourinho. A portugál verhetetlen ilyen körülmények között.

Fotó: Hindustan Times

Túlzás lenne azt állítani, hogy tündökölt volna hazai pályán a Manchester United az előző szezonban, José Mourinho például az elmúlt 45 év legrosszabb bajnoki szereplését hozta össze a MU első 16 mérkőzésén. Noha a Vörös Ördögök a 16/17-e es szezonban csak egy vereséget szenvedtek el az Old Traffordon, a tíz döntetlen is megmagyarázhatatlanul sok volt. Erre az évre viszont feljavulni látszik a United hazai mérlege, a West Hamet, a Leicestert és az Evertont is kapott gól nélkül győzte le, ráadásul José Mourinho egyre hosszabbra nyújt egy igen impozáns statisztikai adatot.

A Everton elleni magabiztos diadal volt ugyanis José Mourinho 105. veretlen, hazai vasárnapi bajnokija pályafutása során.

A remek széria még a Porto mestereként kezdődött, majd tovább kísérte őt a Chelsea, az Inter, a Real Madrid és most a Manchester United kispadjára is. Ha kizárólag a bajnoki találkozókat nézzük, akkor ezeken a találkozókon 81-24-0 Mou mérlege, míg ha a további sorozatokat is hozzávesszük, akkor 87-26-0 a Special One adatsora.

Üröm lehet az örömben, hogy a sorsolás pikantériája úgy hozta, decemberig semmiképpen nem játszik újra hazai bajnokit vasárnap Mourinho, így a szenzációs sorozat egyelőre nem folytatódik.

Hétvégén a Vörös Ördögök a hétvégén életjeleket mutató Southampton vendégei lesznek, míg szerdán a Burton Albiont fogadják a Ligakupában. Előbbi mérkőzésen 1.75-ös, utóbbin pedig 1.06-os szorzón nyerethetjük Lukakuékat a    -nál.

237903