Bundesliga

Neuer és Robben nélkül vajon elkapható a Bayern?

  • MVB80

A Schalke 13 bajnoki óta nyeretlen a bajorok ellen, de most élre állhat, ha sikerrel jár.

Nagyot fordult a világ egy év alatt, tavaly a Schalke 0 ponttal állt négy forduló után (sőt, az ötödiket követően is), most viszont a gelsenkircheniek úgy készülnek a Bayern elleni hétközi rangadóra, hogy ugyanannyi pontjuk van, mint a bajoroknak.

Az új edzővel, Domenico Tedescóval a Schalke az eddigi négy bajnokijából hármat megnyert, a legnagyobb skalp kétségtelenül a tavalyi ezüstérmes RB Leipzig 2-0-s legyőzése volt.

A hétvégén a Werder ellen azt is megmutatta a csapat, hogy képes hátrányból fordítani, és kiderült, ha nem gördülékeny a támadójáték, a pontrúgásokban még akkor is lehet bízni, mivel mindkét gól szöglet után született.

A négy kör alatt elért hét gólból ötöt szerzett a Schalke rögzített szituáció után, úgyhogy jó lesz a Bayern-védőinek is odafigyelni a szabadrúgásoknál, szögleteknél.

Igaz, a Bayern utoljára 85 meccsel ezelőtt, még 2015 februárjában kapott gólt szögletből, úgyhogy nagyon jól működik az elhárítás.

Amikor a Bayern ellen játszol, fel kell emelni a fejed, és kihúzni magad, ezért is volt fontos a Werder ellen kasszírozott három pont, hogy rendben legyen az önbizalmunk” – nyilatkozta a brémaiak ellen a győztes gólt szerző Leon Goretzka. Ami magabiztossá teheti a Schalkét, hogy a csapat hat éve nem kezdett három győzelemmel az első négy körben.

A Bayern a Mainz elleni 4-0-val feledtette a Hoffenheim ellen kisiklást, de Carlo Ancelotti ezúttal nem tudja betartani a „győztes csapaton ne változtass” nagy futballigazságot, mert Arjen Robben beteg lett.

Mivel a holland szélső meglehetősen sérülékeny, az ő kiesése talán nem okoz nagy felfordulást, az már komolyabb gondot jelenthet, hogy Manuel Neuer lábfejsérülése kiújult, és az sem elképzelhetetlen, hogy hónapokat kell kihagynia.

Az biztos, hogy Gelsenkirchenbe nem utazott el a csapattal, és Sven Ulreich áll majd a kapuba, aki a bajnokság első fordulójában a Leverkusen ellen védett.

Rajtuk kívül Juan Bernat és David Alaba is hiányzik majd a bajoroktól, így Rafinha játszhat balhátvédet. A hazaiaknál Tedesco könnyebb helyzetben van, mert csak Alessandro Schöpfre nem számíthat.

Robben a Mainz ellen gólt rúgott, aztán megbetegedett

Amennyiben a Schalke nyer, szerdáig élre áll a Bundesligában, ilyenre utoljára 2010 áprilisában volt példa. Ugyanakkor a királykékek 13 meccs óta nem nyertek a Bayern ellen, az utolsó győzelemig 2010 decemberéig kell visszalapozni, akkor José Jurado és Benedikt Höwedes góljaival lett 2-0.

1x2    
Schalke Döntetlen Bayern München
6.50 4.50 1.42
[2543953] 2017-09-19 20:30:00 Schalke 04 - Bayern Münchenx;
now;54
2017-09-20;54
239384