Spanyol foci

Visszatér C. Ronaldo, jöhet a világrekord!

  • MVB80
megosztom

Sorozatban 73 meccsen szerzett legalább egy gólt a Real Madrid, erre korábban csak egy csapat volt képes. A Betis ellen összejöhet az új csúcs!

Két kínos döntetlen után a Real Madrid a háromból három bajnokit megnyerő Real Sociedadhoz látogatott, és ha nem is simán, de a gólt és gólpasszt szerző Borja Mayoral vezérletével bevette az Anoeta-stadiont.

Amikor a 20 éves csatár a 19. percben gólt lőtt Gerónimo Rullinak, a Real Madrid beállított egy világrekordot, ez volt ugyanis sorozatban a 73. tétmeccs, amelyen a BL-címvédő eredményes volt.

Utoljára ilyenre a Pelével felálló Santos volt képes, amely 1961 novembere és 1963 augusztusa között hozta össze a 73 meccses szériát.

A Real sorozata tavaly áprilisban kezdődött – éppen a Real Sociedad ellen, és utoljára a Manchester City mondhatta el magáról, hogy megúszta a madridiak elleni találkozót bekapott gól nélkül.

A hosszú sorozat alatt a Real hét trófeát is begyűjtött (két BL, egy klubvilágbajnokság, két európai Szuperkupa, egy spanyol bajnokság, egy spanyol Szuperkupa), és szerzett összesen 200 gólt. Ezek megoszlása: 121 a bajnokságban, 41 a BL-ben, 22 a Király Kupában, 6 a klubvébén, 5-5 a spanyol és európai Szuperkupában.

Nem meglepő módon Cristiano Ronaldo járult hozzá a legtöbb góllal a sorozathoz, a 200-ból 49 az övé, vagyis nagyjából a negyedét szállította a termésnek, őt Karim Benzema követi huszoneggyel.

Borja Mayoral (balra) és Gareth Bale (középen) is betalált a Sociedad ellen

A spanyoloknál hétközi forduló következik, és a Real otthon fogadja a Betist, amely eddig mindkét idegenbeli meccsét elvesztette. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy hosszú eltiltása után immáron Ronaldo is bevethető lesz, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy csütörtöktől a Realé lesz az új világrekord.

A Sociedad legyőzése egyébként egy klubrekordot is ért, először fordult ugyanis elő, hogy a Real egymás után tizenegy idegenbeli bajnokit hozott le. 

1x2    
Real Madrid Döntetlen Betis
1.10 9.00 17.00
megosztom