NB I

Meddig tart ki a Fradi-szélső félelmetes formája?

  • MVB80

Varga Rolandnak hatalmas szerepe van abban, hogy az FTC a gyenge rajt után már a második a tabellán.

Pontot érő szabadrúgás a Puskás Akadémia ellen, egyenlítést jelentő találat az Újpest elleni derbin, dupla a Mezőkövesd ellen, gól a Paksnak, mesterhármas a Vasas elleni rangadón, majd két gól a bajnok Honvéd otthonában.

Így néz ki eddig Varga Roland teljesítménye az NB I-ben, amely kis túlzással a Fradi-szélső lába előtt hever, hiszen a kilenc forduló alatt szerzett tíz gól óriási teljesítmény.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Varga az Európa Ligában három meccsen háromszor volt eredményes, akkor szintén megemelhetjük a kalapunkat. Nem véletlen, hogy Bernd Storck is beválogatta Vargát, aki a lettek ellen gólpasszt adott Kádár Tamásnak, és a portugálok ellen is lehetőséget kapott csereként.

Az egyes gólátlag önmagáért beszél

A 27 éves játékos korábban nem feltétlenül a pályán nyújtott teljesítményével szolgáltatott témát, hol azért írtak róla, mert egy buliban nőnek öltözött, hol azzal került a címlapokra, hogy ittas állapotban balesetet szenvedett.

Ő is elismerte, hogy tanult a korábbi hibáiból, és fejben is sokkal jobban összerakta magát, higgadtabban reagál a dolgokra, és már nem izgulja túl a szituációkat.

Az elmúlt két idényben 17, illetve 16 góllal végzett élén a mesterlövészek között Böde Dániel, valamint Eppel Márton, ha Varga így folytatja, akkor simán eljuthat 20 fölé is, hiszen a bajnokságból még több mint a kétharmada hátra van.

A 2000-es években Tököli Attilának (22, 28), Kabát Péternek (24), Kenesei Krisztiánnak (23), Rajczi Péternek (23), Bajzát Péternek (20), André Alvesnek (24), Adamo Coulibalynak (20) és Nikolics Nemanjának (21) sikerült eljutnia legalább húsz gólig, hozzájuk csatlakozhat Varga Roland, ha megduplázza az eddigi termést.

Mivel a magyar bajnokság csak egyes szorzóval számolandó, Vargának az Aranycipőre akkor sincs esélye, ha 30 gólig jutna, viszont elmondhatja magáról, hogy jelenleg holtversenyben áll Sergio Agüeróval, Romelu Lukakuval vagy Robert Lewandowskival, aki hozzá hasonlóan 10 pontosak, de nekik elég volt ehhez öt gólt szerezniük, hiszen a topligák kettes szorzóval bírnak.

Mi már korábban jeleztük, hogy halványzöld irodánál feldobott jelöltek közül mi Vargára tennénk a pénzünket, persze az is igaz, tavaly Böde is bekezdett, aztán végül Eppel megelőzte, úgyhogy messze még a vége.

1x2    
FTC Döntetlen Diósgyőr
1.50 3.90 6.30
2017-09-23;212
239099