La Liga

Ha ezt túléli a Real, van esély a bajnoki címre!

Ha van csapat, amellyel most nem jó randevúzni, az a baszk Real Sociedad gárdája.

   
Real Sociedad Döntetlen Real Madrid
4.40 4.05 1.65

Madridban az utolsó "ronaldómentes" mérkőzésre készülnek, Zinedine Zidane csapata a Real Sociedadhoz látogat. Ez a küldetés az elmúlt években csak ritkán okozott fejtörést a fővárosiaknak, ám látva a baszkok mostani teljesítményét, bőven van oka cidrizni a Blancók híveinek.

A bajnoki címvédő ugyanis gyengélkedik ezekben a hetekben, a Levante és a Valencia elleni elbukott négy pont hatására rögtön a Barcelona lett a bajnokság favoritja. Ronaldóéknak hét közben sem sikerült bizonyítaniuk fanatikusaiknak, az APOEL ellen "csak" 3-0-ra tudott nyerni a Zidane-legénység, ami azért elmaradt a várakozásoktól. Ilyen előjelek mellett, Cristiano Ronaldo nélkül elutazni az Anoetába, aligha a legjobb vasárnap esti program.

[2580571] 2017-09-17 20:45:00 Real Sociedad - Real Madridx

Eusebio Sacristan fiai ugyanis parádésan kezdték az évet, a Barcelona mellett az egyetlen tökéletes mérleggel álló csapatnak számítanak, ráadásul az Európa Ligában hazai pályán 4-0-ra gázolták le a norvég Rosenborgot. Noha a spanyol mester viszonylag szűkös kerettel dolgozik, a támadók szenzációsan muzsikálnak, Illarramendi, Willian José és Juanmi is már többször betalált, míg a középhátvéd Diego Llorente az EL-meccsen tudott duplázni.

Fotó: goal.com

"Szeretnénk kiélvezni a pillanatot és csak aztán tervezgetni a jövőt és azon gondolkozni, mit is érhetünk el. Nagyon bízom a csapatban és úgy hiszem, reális esélyünk van az Európa Ligában a legjobbak közé kerülni. Szeretnénk mindenkinek megmutatni, erős a gárda és ehhez az szükségeltetik, hogy az olyan csapatok ellen is helyt álljunk, mint a Real Madrid" - nyilatkozta Sacristan.

[2580571] 2017-09-17 20:45:00 Real Sociedad - Real Madridx;5

Hiányzókból nincs hiány egyik oldalon sem, Karim Benzema, Mateo Kovacic, Cristiano Ronaldo és Marcelo is biztosan kihagyják a mérkőzést, míg a "lábborotválós" Marco Asensio játéka kérdéses.

Ha egyébként Asensio sem tudja vállalni a játékot, az azt jelentené, hogy hiába győzte le az elmúlt öt alkalommal a Real Madrid a Sociedadot, az ezeken elért 14 gólból 9 nem léphetne pályára az Anoetában.

Ha a spanyol válogatott középpályás nem gyógyul fel a baszk túrára, akkor vélhetően Isco és Bale mellett Borja Mayoral kezdhet ékként.

Mindkét fél mellett bőségesen szólnak érvek. A Sociedad a kettős terhelés miatt érthető módon fáradtabb lesz ellenfelénél, ugyanakkor a három győzelem az önmagáért beszél.  A madridiak viszont abban a hitben lépnek pályára, hogy ha nem hozzák el mindhárom egységet, akkor hiába kapják vissza Ronaldót, kis túlzással behozhatatlan lesz a hátrányuk a Barcelonával szemben.

Mindezeket figyelembe véve egyáltalán ne csodálkozzunk a madridiak viszonylag magas szorzóján, és hiába az egyik kedvenc ellenfeleik a kék-fehérek, ezúttal az egygólos sikernek is nagyon örülniük kell majd. Ha a végén mégis a Madrid örülhetne és mindkét csapat betalál, pénzünk 2.65-szörösét kapnánk vissza a    -tól.

[2580571] 2017-09-17 20:45:00 Real Sociedad - Real Madridx;
2017-09-15;87
2017-09-16;87
2017-09-17;87
2017-09-18;87
240918