Férfi kézi BL

Kedvenc ellenfele ellen debütál a Veszprém

A szlovén bajnok otthonában kezdi meg BL-szereplését a Veszprém.

Szombaton a Telekom Veszprém Szlovéniába látogat, ahol az RK Celje Pivovarna Lasko vendége lesz a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának első fordulós mérkőzésén.

Lékai Celjében is kulcsszerepet játszhat

A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő veszprémiek részéről Nagy László, az együttes csapatkapitánya a klub honlapján úgy fogalmazott, nagyon várják a nemzetközi nyitányt, hiszen eddig csak magyar bajnokikon tesztelhették tudásukat.

A Celje személyében ideális csapat lesz a magyar bajnok ellenfele, hiszen amellett, hogy a játékosok kiválóan ismerik egymást, az erőviszonyok alapján a bakonyiaknak áll a zászló.

1x2    
Celje Döntetlen Veszprém
6.50 14.00 1.10

A Celje és a Veszprém között évek óta kiváló a viszony, mást nem mondjunk a magyar csapat keretéből Alilovic, Sulic, Marguc, Terzic, Gajic, Lékai  vagy éppen Blagotinsek is megfordult korábban a szlovén rekordbajnoknál.

A klubok sűrűn kötnek le felkészülési meccseket egymással, de emellett a hivatalos versenysorozatokban is rendre egymásba szaladnak, a 2012-es idény óta minden BL-kiírásban összemérhették erejüket a csapatok. Az eredménysor viszont önmagáért beszél, a Veszprém az utolsó 10 egymás elleni találkozót kivétel nélkül behúzta...

Egymás ellen
04.10.16 SEHA Veszprém Celje 32 : 25
03.09.16 SEHA Celje Veszprém 29 : 34
21.11.15 BL Veszprém Celje 34 : 28
15.11.15 BL Celje Veszprém 27 : 30
15.02.15 BL Veszprém Celje 29 : 26

A bukmékerek most is a magyarokra szavaznak, de túl sokat nem tudunk keresni Nagy Lászlóék győzelmével, hiszen 1.10-es szorzót kínálnak a vendégre. Bár a Veszprém háza táján akadtak jelentősebbnek vélt változások a nyáron, a csapat célja nem lehet más, minthogy sorozatban 11. alkalommal is legyűrje a Celjét.

"Celje ellen lesz az első Bajnokok Ligája meccsünk idén, amelyen szeretnénk magabiztos győzelmet aratni. Sokszor játszottunk már velük, legutóbb az augusztusi emléktornán érezhettük őket testközelből. Azt gondolom, hogy kellőképpen fel tudunk rájuk készülni, és úgy érzem, lendületben van a csapat. Ez is volt a cél. Igyekszünk ezt folytatni, és ezen a találkozón is legalább 30 gól fölé jutni. Ezt a gyors játékot kell folytatnunk mindenféleképpen. Biztosan a Celje is ezt fogja erőltetni ellenünk, így aztán gólzáporos összecsapásra számítok. Győzni megyünk egyértelműen"-  fogalmazott Mikler Roland a veszpremhandball.hu-nak

Ha már a gólok száma, a fogadóirodák 55,5 gólon húzták meg a határokat, az overre 1.75, az underre pedig 1.85-ös szorzót kapunk jelenleg.

A szombati összecsapás kapcsán a csapatkapitány szerint a "védekezésüknek kell stabilnak lennie", és azt kell megakadályozniuk, hogy a Celje "átrohanjon rajtuk".

A két csapat augusztus végén a felkészülési időszakban is találkozott egymással, akkor a Veszprém Kupán a magyarok nyertek 29-27-re.

1x2    
Celje +5.5 Veszprém -5.5
1.85 1.75

A Celje háza táján is komoly változások voltak a nyáron, hiszen olyan kulcsemberek hagyták el a csapatot, mint Blaz Janc, Miha Zarabec vagy Luka Zvizej, míg az érkezők oldalán Igor Anic, Branko Vujovic, Daniel Dujshebaev, Jan Jurecic, Aljaz Panjtar, Luka Mitrovic nevét olvashatjuk.

Összességében úgy látjuk, hogy a Veszprém szállítja majd a papírformát, de hogy milyen különbséggel és hány gólt hozó találkozón, arra nehéz tippelni.

A mérkőzés 17:30-kor kezdődik, de a Sport 1 már 17:00-tól élőben közvetít.