Angol foci

Van baj Liverpoolban!

  • varin

Az Everton és a Liverpool is csalódást keltő eredményt ért el hét közben. Konganak a vészharangok.

Liverpool egyik felében sem lehetnek igazán elégedettek a hétközi európai kupaszereplés okán, a Vörösök hazai pályán ikszeltek a Sevilla elleni BL-találkozón, míg az Evertont az Atalanta mosta le Olaszországban.

Nem volt éppen feszültségektől mentes a Pool Bajnokok Ligája-debütálása, a Sevilla ellen ugyanis bőségesen megvoltak a helyzeteik Firminóéknak, ám a végén be kellett érniük egy csalódást keltő egy ponttal, amely akár a továbbjutásba is kerülhet.

Jürgen Klopp persze nem is viselte jól a kudarcot, a találkozó végén alaposan összeveszett Eduardo Berizzo mesterrel az argentin sportszerűtlen gesztusa miatt és percekig magyarázott még a lefújást követően is.

Történt ugyanis, hogy Berizzo többször is időhúzó szándékkal dobta el a labdát, nehogy az angolok gyorsan támadhassanak, a második ilyen alkalommal pedig a játékvezető a lelátóra száműzte őt. A spanyolok mestere Kloppot vádolta azzal, hogy kiállíttatta, ám a német értetlenkedve állt az eset előtt.

Eközben a spanyol lapok is folyamatosan azon munkálkodnak, hogy minél puskaporosabb legyen a levegő az Anfield Roadon, szinte naponta jelennek meg olyan cikkek a katalán folyóiratokban, amelyek Philippe Coutinho és Jürgen Klopp kapcsolatát elemzik. Az írások szerint a két fél között nagyon rossz a kapcsolat, ráadásul már a liverpooli fanatikusok is Klopp fejét követelik, amiért Coutinho nem kezdett a Sevilla ellen.

Fotó: Pundit Arena

Eközben a város másik felében talán még nagyobb a káosz, a kritikusok nemes egyszerűséggel a liga leggyengébb csapatának titulálják azt az Evertont, amely kitűnő erősítéseivel az idény egyik meglepetéscsapatának nézett ki.

Ronald Koeman csapata előbb hazai pályán szenvedett 3-0-s vereséget a Tottenham ellen, majd Reggio Emiliában maradt pont nélkül az Atalanta vendégeként. Hiába tehát a nagy erősítések és Rooney kezdeti jó formája, az Everton botrányosan gyengén szerepel.

"Nagy leckét kaptunk ma az olasz csapattól és szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól. Felelős vagyok a kialakult helyzetért és fel kell tennem a kérdést, hogy mit csináltam rosszul. Mert amit csütörtökön láttam, az nagyon elkeserítő volt, hatalmas volt a különbség a csapatok között.

Fotó: Sky Sports

Játszhatsz gyengén, követhetsz el hibákat, nem is ez a legnagyobb baj. De amikor az ellenfél elszántabb és jobban akarja a sikert, az már gond. Lehet, hogy túlzottan nagyok voltak az elvárások egyes játékosokkal és a csapattal szemben is" - mondta kendőzetlen őszinteséggel a holland edző.

A feleknek ráadásul a következő Premier League-játéknapon is meggyűlhet majd a bajuk. A Liverpool azt a Burnley-t fogadja, amely eddig a nagycsapatok gyilkosának számít (a Chelsea és a Tottenham vendégeként négy pontot szereztek), míg az Everton a listavezető Manchester United ellen kéne, hogy megkezdje a feltámadást, ám Mourinho fiai idén még nem kaptak gólt hazai pályán.

   
  1 x 2
Liverpool-Burnley 1.25 5.50 10.00
Manchester United-Everton 1.35 4.60 8.20
2017-09-15;47
2017-09-16;47
2017-09-17;47
237903