Európa Liga

Hatalmas pofon után tér vissza az európai hadszíntérre a Milan

  • MVB80

Többszáz magyar Milan-drukker kel útra csütörtök délután, mivel a sorsolásnak köszönhetően a piros-feketék az Európa Liga első fordulójában Bécsben lépnek pályára az Austria Wien vendégeként.

A legendás Ernst Happel Stadionban, ismertebb nevén a Práterben szombaton mindössze 5878 néző látta, ahogy a Wolfsverger AC a 92. percben vesz el két pontot az Austriától, de csütörtök este várhatón kitehetik a megtelt táblát a majdnem 50 ezer néz befogadására alkalmas arénában.

A mostani Milan messze van attól, amelyik tíz éve BL-döntőt játszott a Liverpool ellen, és meg is nyerte azt (csak emlékeztetőül a kezdő: Dida – Oddo, Maldini, Nesta, Jankulovski – Gattuso, Ambrosini, Pirlo – Seedorf, Kaká – Inzaghi), de a nyári nagybevásárlás arra elég volt, hogy a zöld fogadóirodánál így is Vincenzo Montella csapata legyen a sorozat favoritja.

Az olasz csapatoknál persze érdemes óvatosan kezelni ezeket a jóslatokat, hiszen nem arról híresek, hogy csapágyasra hajtanák magukat az EL-ben, de a Milan több okból is motivált lehet, egyrészt ez az egyetlen klubtrófea, amit még nem sikerült betenni az amúgy igencsak gazdag vitrinbe, másfelől pedig a nyáron az eurómilliókat két kézzel szóró kínai tulaj sem lenne nagyon morcos, ha az első évben egyből egy kupát ölelgetve lőhetné a szelfiket.

Donnarumma legszívesebben elbújt volna a világ elől a hétvégi meccsen

Kérdés, a hétvégi méretes lángosból hogyan talál magára a Milan, amely talán már nagyon beleélte magát abba, hogy a Rómára zúduló esőmennyiség miatt nem lesz meccs, és belefutott egy 4-1-es alázásba a Lazio ellen, az új fiúként csapatkapitánnyá választott Leonardo Bonucci például úgy asszisztált a bekapott gólokhoz, hogy korábbi csapata, a Juve-drukkerei kárörvendően tucatszámra gyártották a mémeket róla.

Montella bécsi keretéből kimaradt a válogatottban megsérült Andrea Conti, valamint a valószínűleg pihentetett Ricardo Rodríguez és Fabio Borini.

Az olasz lapok szerint Montella a Lazio elleni kudarc után a 4-3-3 helyett 3-5-2-ben gondolkodik, kérdés, zökkenőmentesre sikerül-e az átállás.

Az Austria a Milanhoz hasonlóan két selejtezőkört vett sikerrel, hogy feljusson a főtáblára, a ciprusi AEL-t 2-1-es, Mészáros Lőrinc horvát klubját, az Eszéket 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal ejtette ki. És mindkét párharcban idegenben tudtak nyerni a bécsi lilák, akik a ciprusiakkal 0-0-ra végeztek otthon, a horvátoktól pedig 1-0-ra kikaptak.

Az Austria hét forduló után az éllovas Sturm Graztól hét ponttal lemaradva a negyedik az osztrák bajnokságban, amiben az is közrejátszhat, hogy a csapat második, illetve harmadik legértékesebb játékosa, Lucas Venuto, valamint Alexander Grünwald is sérült, miképp az osztrák válogatott kapus, Robert Almer is.

A csapat két legjobb formában lévő játékosa a bajnokságban három gólnál járó középpályás, Raphael Holzhauser, valamint a kétgólos brazil támadó, Felipe Pires, ha a Milan nem veszi elég komolyan a meccset, akkor az osztrákok leginkább bennük bízhatnak.

Az osztrákok korábbi kapusa, jelenleg a klub utánpótlásában dolgozó Sáfár Szabolcs azt nyilatkozta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, hogy ha extra teljesítményt nyújtanak otthon a bécsiek, akkor talán meglephetik a Milant, amely egyelőre még nincs teljesen összeszokva, ahogy a Lazio ellen is tisztán látszott.

1x2    
Austria Wien Döntetlen Milan
6.50 4.20 1.45
[2621491] 2017-09-14 19:00:00 Austria Wien - AC Milanx;