Európa Liga

Ennél érdekesebb meccs nem lesz csütörtökön!

A gyengélkedő Everton az Európa Ligában kaphatja meg az újabb pofont.

   
Atalanta Döntetlen Everton
2.30 3.15 3.05

Talán az egész Európa Liga-játéknap legpatinásabb találkozóját az olasz Atalanta és az angol Everton vívja egymással. A derbi nem csak azért érdekes, mert két topliga gárdája csap össze, de a kellemetlen harmadik szomszéd okán vélhetően az egyik fél elbukik. Azt ugyanis igen nehéz elképzelni, hogy a Lyon nem jut tovább, ekképpen a két gárda csütörtöki, első randevúja döntő fontosságú lehet.

Nem túl optimistán várja a találkozót a jobb csapatnak tartott Everton, Ronald Koeman fiai zsinórban négy nyeretlen találkozót számlálnak. A rossz sorozat még úgy is izzasztja Ronald Koemant, hogy az ellenfelek sem voltak éppen amatőr gárdák: Tottenham, Chelsea, Hajduk Split és Manchester City.

Várható kezdőcsapatok
Atalanta: Berisha; Masiello, Caldara, Toloi; Gosens, Roon, Cristante, Castagne; Ilicic; Petagna, Gomez
Everton: Pickford; Holgate, Keane, Jagielka, Baines; Besic, Davies; Lookman, Sigurdsson, Calvert-Lewin; Ramirez

"Szükségünk van a változásra és az új impulzusra, mert kezdjük elveszíteni a magabiztosságunkat és nem játszunk kellő agresszivitással. Ha elveszítesz egy találkozót nem vagy boldog, de ilyen a futball, néhány nap múlva jön a javítási lehetőség" - nyilatkozta a holland mester.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Koeman elmondta, komolyan veszik az Európa Ligát, és bár várhatóak változások a kezdőben, erős csapatot tervez pályára küldeni Bergamóban. Aki viszont biztosan hiányozni fog, az Funes Mori, Bolasie, Lennon Coleman és Barkley.

Fotó: Royal Blue Mersey

A túloldalon már fényesebben süt a nap, a kék-feketék noha gyengén kezdték a szezont, hétvégén hazai pályán begyűjtötték első győzelmüket, így Gian Piero Gasperini fiai optimistán tekinthetnek a csütörtöki 90 perc elé.

"Bízunk magunkban és várjuk a mérkőzést. Remek szezont futottunk és most készen állunk, hogy Európában is bizonyítsunk" - mondta a mester, akinek minden játékosa bevetésre kész.

A hazai pálya viszont ezúttal nem áll rendelkezésre, a bergamói stadion rekonstrukciója miatt Reggio Emiliában, Bergamótól 134 kilométerre rendezik a találkozót, így vélhetően kiegyenlítettebbek lesznek a nézőszámi arányok.

Véleményünk szerint nem unatkozik majd, aki megnézi a mérkőzést, a legalább három gólra pedig igen baráti, 2.05-ös szorzón fogadhatunk a    -nál.

[2621503] 2017-09-14 19:00:00 Atalanta - Evertonx;