Bajnokok Ligája

Jó esélye van a Tottenhamnek megfogni a Dortmundot

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának egyik legizgalmasabb mérkőzésének a Tottenham és a Dortmund csatája ígérkezik.

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést rendeznek a H-csoportban, hiszen a címvédő Real Madrid alighanem lestoppolja az egyik helyet, így a Tottenham és a Dortmund osztozhat majd a másik pozícióért. A bukmékerek szerint a szerdai meccsnek a londoni gárda az esélyese, de a magas számokból is látható, hogy bőven háromesélyes a találkozó.

1x2    
Tottenham Döntetlen Dortmund
2.25 3.35 2.95

A hétvégi főpróba a Spurs számára sikerült jobban, hiszen Mauricio Pochettino legénysége könnyedén intézte el az Evertont Liverpoolban, köszönhetően a kiváló napot kifogó Kane-Eriksen duónak. A Dortmund viszont morcos lehet, hiszen Freiburgban több mint 60 percet játszhatott emberelőnyben, mégis csak egy 0-0-t sikerült összehoznia.

Hiányzók bizony mindkét oldalon akadnak szép számmal. A Tottenhamnél Dele Alli eltiltása és Victor Wanyama sérülése jelenti a legtöbb gondot, és akkor még ott vannak a régóta maródiak, úgy mint Erik Lamela, Danny Rose és Georges-Kévin NKoudou.

A Dortmundban heten is sérültek, Marco Reus, Raphael Guerreiro, Andre Schürrle, Erik Durm,  Sebastian Rode mellé a hétvégén kidőlt Marc Batra és Marcel Schmelzer, így Peter Bosznak lehetnek gondjai a védelem összeállításával.

[2620513] 2017-09-13 20:45:00 Tottenham Hotspur - Borussia Dortmundx;5

A fentiek alapján tehát a Tottenham akár vissza is vághatna a tavalyi Európa Liga-kiírásban elszenvedett vereségekért, azonban a londoniak argentin mestere igen fura, ugyanakkor őszinte nyilatkozatot adott a minap.

"Amikor a Premier League-ben játszol, rájössz, hogy mindenki számára ez a prioritás. Amikor idekerülsz, itt akarsz bizonyítani, hiszen tulajdonképpen Európán kívüli országban vagy.

Olaszországban, Spanyolországban vagy Franciaországban a Bajnokok Ligája a legfontosabb sorozat, de az angol kultúrában a Premier League és az FA Kupa az első.

A BL és az Európa Liga is fontos, de a bajnokság mindennél előrébb van" - fogalmazott Pochettino, aki szerint ez is a magyarázata annak, hogy az angol sztárcsapatok kevesebb sikert tudtak felmutatni a BL-ben az elmúlt évek során. "Nehéz megmagyarázni azoknak, akik nem élik át ezt, csak akkor érted meg, hogy mennyire fontos a Premier League a kluboknak, ha te is ebben a ligában játszol. Az angol bajnokság a legnehezebb és a legizgalmasabb sorozat a világon" - tette hozzá az argentin menedzser.

Nos, ilyen szavak után nehéz bármit is mondani, de az biztos, hogy az angol-német rivalizálás miatt egy Dortmund elleni BL-meccset egyszerűen nem lehet feladni. Éppen ezért véleményünk szerint remek kis mérkőzésre van kilátás.

[2620513] 2017-09-13 20:45:00 Tottenham Hotspur - Borussia Dortmundx;