E-sport

Érkezik a régió legnagyobb bajnoksága, az Esports Balkan League

  • Thanatos

A héten startolt Délkelet-Európa legnagyobb e-sport ligája, ahol 10 ország csapatai mérkőznek meg Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) és League of Legends játékokban. Hétfőn már lezajlottak az első mérkőzések CS:GO-ban, a küzdelmek viszont egészen az év végéig folytatódnak!

Fotó: esport1.hu

A szerb Fortuna E-Sports idén ősszel rendezi Délkelet-Európa legnagyobb e-sport ligáját, melyben az alábbi tíz ország csapatai és játékosai szerepelnek: Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bulgária, Macedónia, Montenegró, Románia, Bosznia-Hercegovina, Görögország és Szerbia.

Az első CS:GO szezonra 8 csapat kapott direkt meghívást a régióból, köztük a magyar Volgare csapat. A második szezonban viszont már minden érdeklődő csapatnak lehetősége lesz bekerülni az EBL-be különböző kvalifikációkon keresztül.

Az Esports Balkan League (EBL) az adriai régió első, több országot átfogó professzionális e-sport ligája. Kezdetben Counter Strike: Global Offensive és League of Legends játékokban mérhetik össze tudásukat a 10 országból meghívott csapatok. Később más játékokban is megmérettethetik magukat a versenyzők. Az EBL első CS:GO szezonja szeptember 11-én, a LoL szezon pedig november elején rajtol.

A liga a 2017/2018 időszakban összesen 120 000 eurós nyereményt biztosít. Ezzel az összeggel szintén rekorder a térségben. A rendezvény célja, hogy professzionális játékosokat és csapatokat támogasson a régióban, illetve nagyszerű élményt biztosítson a nézőknek és rajongóknak egyaránt.

Az elkövetkezendő hét hétben minden hétfőn és csütörtökön lesznek mérkőzések 19:00 órai kezdettel. A hazai követők szerencséjére a The War Room csapata végig magyar nyelven közvetíti a mérkőzéseket.

Az eredeti nyelvű élő közvetítések pedig a Fortuna E-Sports saját csatornáin találhatóak, Youtube-on és Twitch-en is:

A következő oldalakon található minden információ a csapatokról, a meccsek menetrendjéről, az élő közvetítésekről, hírekről és EBL érdekességeiről, melyek hamarosan magyarul is elérhetőek lesznek:

www.balkanesports.com

www.facebook.com/esportsbalkanleague

Ahogyan láthatjuk, a díjazás nem kicsi, ráadásul hazai vonatkozása is van a dolognak, ezért mindenképpen érdemes lesz követni az eseményeket. Nagy lehetőség ez a magyar szcénának is, reméljük jó sokáig menetelnek majd a srácok!


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.