Tenisz

Babos ismét átgázol brit riválisán?

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos szerda este Naomi Broady ellen lép pályára a Quebec-i tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Babos Timi egyesben és párosban is győzelemmel kezdett a kanadai versenyen. Egyéniben egy kemény meccsen, bő két óra játék után 7-6, 5-7, 6-2-re verte az amerikai Jamie Loeb-öt, míg párosban Andrea Hlavackovával az oldalán mindössze 47 percet töltött a pályán, miután sima 6-2, 6-2-re nyertek. 

"Ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Őszintén bevallva, nem számítottam arra, hogy Jamie Loeb ilyen jól játszik majd. Elképesztően jól teniszezett! És ezt nem azért mondom, hogy kifogást keressek."

Magas színvonalú mérkőzés volt egy nehéz ellenféllel szemben. Örülök, hogy sikeresen vagyok túl ezen! Annak is örülök, hogy már az első kör ilyen nehéz volt és készen kellett lennem.

"Nem volt egyszerű, sokszor voltam hátrányban. Az első szettben az ellenfelem adogatott a játszmáért, a rövidítésben is vezetett. Nagyon jó, hogy mégis visszajöttem. Aztán a második szettet meg kellett volna nyernem, de 2:0 után picit visszavettem az agresszív játékból…De annak nagyon-nagyon örülök, hogy a harmadik játszmát ilyen keményen és agresszívan tudtam befejezni! Tetszik a verseny, szép a város, nagyszerű a konditerem is. Úgy érzem, a közönség is megkedvelt. Jó élmény, hogy újra itt szerepelhetek” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Naomi Broady
1.45 2.45

Babos a folytatásban Naomi Broady-val néz farkasszemet, akivel jól ismerik egymást, hiszen ez lesz az ötödik összecsapásuk. A korábbi négyből hármat Timi nyert, ebből egyet ráadásul idén Monterrey-ben. Nagyon egyoldalú meccs volt az, a soproni kiválóságunknak egy óra kellett a 6-3, 6-2-es győzelemhez. 

Broady tud kellemetlen ellenfél lenni, mert komoly első szervája van, azonban, ha nem elég gyors a pálya vagy megtalálják ellene fogadóként a ritmust, akkor viszont nem sok fegyvere marad és viszonylag könnyű prédává válik.

Timi kezdi elkapni a fonalat, egyre több olyan szettet és meccset játszik, ami növeli az önbizalmát. Jobb játékosnak tartjuk Broady-nál, így számunkra csak az a kérdés, hogy kettő vagy három szettben oldja meg a továbbjutást. Babos 2-0-s sikere 2.05-ös oddson fogadható az állami irodában.

megosztom