Bajnokok Ligája

A BL-ben bővülhet újabb fejezetekkel a hihetetlen Lipcse-mese

  • MVB80

Története első BL-meccsére készül a Leipzig, és ha Gulácsi Péter és Lőw Zsolt csapata csak fele olyan eredményes lesz, mint tavaly, a klub első Bundesliga-idényében, akkor üde színfoltja lesz a sorozatnak.

"Amikor eszedbe jut, hogy öt évvel ezelőtt még a negyedosztályban szerepelt a klub, akkor a Bajnokok Ligája egy teljesen más léptéknek számít. Ilyen szintű fejlődés nem nagyon volt korábban, és talán újabb 50 évig nem is lesz rá példa. Azért vagyunk itt, hogy tapasztalatot gyűjtsünk” – nyilatkozta Ralf Rangnick, a Lipcse sportigazgatója.

A csapat 28 éves középpályása, Dominik Kaiser pedig annyit tett ehhez hozzá, hogy az első lépések voltak a legnehezebbek, vagyis az az idény, amikor a csapat feljutott a Regionalligából, a német negyedosztályból.

Timo Wernert a Real kinézte magának, a csatár idén a BL-ben tovább növelheti az ázsióját

A 2009-ben alapított klubban mindössze négy olyan játékos van, aki tudja, milyen az európai klubfutball nagyszínpadán szerepelni: Kevin Kampl, Bruma, Emil Forsberg és Jean-Kévin Augustin összesen 31 meccset játszottak a BL-ben.

Csak összehasonlításképpen, ugyanez a szám az utóbbi két BL-kiírást megnyerő Real Madridnál 866.

A hazaiaknál az a legnagyobb kérdés, mi lesz Naby Keitával, aki látványos gólt szerzett a Hamburg elleni bajnokin, majd megsérült, de kedd délután már a társakkal edzett.

A szerdai ellenfél az a Monaco lesz, amely az előző szezonban rengeteg szurkolót maga mellé állított a játékával, és az egyenes kieséses szakaszban a Manchester Cityt, valamint a Dortmundot is elsüllyesztette, mielőtt elvérzett a Juventus ellen.

A nyáron aztán nagy mozgás volt a nagyhercegségben, a tavalyi menetelés főszereplői közül elment Kylian Mbappé, Benjamin Mendy, Bernardo Silva és Tiemoué Bakayoko, de a csapat így is jól kezdett, négy győzelmet behúzott a bajnokságban, de az ötödik meccsen kapott egy négyest a tavalyi bronzérmes Nice-től.

Az feltétlenül optimizmusra adhat okot a Monacónál, hogy Radamel Falcao ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, az első öt bajnokin hét gólt szerzett, úgyhogy Mbappé távozása nem zavarta össze a sorokat.

A vendégeknél az átigazolási során az Arsenallal és a Liverpoollal is összehozott Thomas Lemar sérült, az ő pótlását meg kell oldania Leonardo Jardimnak. 

A két csapat stílusát ismerve nyílt meccs várható, és kíváncsian várjuk, a Bundesligában egy év alatt meghatározó szereplővé váló lipcseiek egy szinttel feljebb mire lesznek képesek.

1x2    
RB Leipzig Döntetlen Monaco
1.95 3.55 3.50
[2620498] 2017-09-13 20:45:00 RB Leipzig - Monacox;