Tipp

Portugál kanári góljára fogadunk kedden

  • varin

A Norwich City minden valószínűség szerint kitömi a Burtont, így megéri fogadni a City támadójának góljára.

Kilenc Championship-mérkőzést is rendeznek kedden este Angliában a BL-találkozók árnyékában, ebből pedig első és második ránézésre is a Norwich City Burton Albion elleni sikere a legtutibb. 1.40-ért persze nincs akkora value a Kanárik sikerében, ám ha jobban körülnézünk a gólszerzős piacon, akkor viszont már találhatunk jó tippet.

Már a szezon előtti beharangozónkban is jeleztük, hogy a liga leggyengébb csapata, a Burton Albion szinte biztosan elhullik az idény végén. Noha a kiscsapat tavaly hatalmas hajrával megmenekült, idén már véleményünk szerint könnyűnek találtatnak majd. Egyelőre ehhez illik is az eredménysoruk, hat mérkőzésen négy pontot gyűjtöttek és a Championship legtöbb gólját kapták, 14-et. Három idegenbeli találkozójuk különösen pocsékul sikerült, a Hull 4, a Boro 2, a Leeds 5 gólig jutott az Albion ellen. Nigel Clough mester a hírek szerint nagyon elégedetlen a csapatával, így vélhetően ismét variálni fogja majd a hátvédsort.

Fotó: Reuters

Persze a Norwich Citynél sem fenékig tejfel az élet, 17. helyen állnak, noha évről évre úgy emlegetjük őket, mint az egyik potenciális feljutó. Az előző szezont is kiválóan kezdték, aztán bődületes leolvadás kezdődött - akadt egy olyan szériájuk, amikor tizenegy meccsen csak hét pontot szereztek.

Hazai pályán azonban kiemelkedően jók, az előző szezon bénázása ellenére is a harmadik legtöbb pontot gyűjtötték és a 23 mérkőzésen 55 gólt szereztek, amely hattal több, mint a bajnok Newcastle-é és kilencet ráver a második Brightonra is. És akkor térjünk is rá hősünkre, Nélson Oliveirára.

Az előző idényben még inkább csak másodhegedűs volt Cameron Jerome mögött, ám már akkor is látszott, hogy helye lenne a kezdőben, hiszen annak ellenére csak eggyel rúgott kevesebb gólt nála, hogy 1200 perccel kevesebb játéklehetőséget kapott. Ám mivel idén Jerome három bajnokin még nem talált be és a kispadra szorult, most már egyértelműen Oliveira a kezdő támadó.

Egyelőre jól is megy a kis portugálnak, hat bajnokin négy góllal vétette észre magát, és láthatóan fekszik neki, hogy a Kanárik szokásos, 4-2-3-1-es felállásában ő az ék, nem pedig Jerome.

A két csapat között nyugodtan kijelenthető, hogy osztálykülönbség van, így vélhetően a City simán veri majd az Albiont. Abban is joggal bízhatunk, hogy ha büntetőhöz jutnak a sárga-zöldek, azt Oliveira vállalja, tavaly ugyanis mindkét tizenegyesét belőtte, míg az állandó ítéletvégrehajtó, Graham Dorrans közben eligazolt a Glasgow Rangersbe.

A körülmények ismeretében a halványzöld iroda által kínált 2.16-os odds nagyon value tipp, különösen úgy, hogy ha mégis a favoritnak tartott Jerome kezd, a feltett tétünk visszajár.

Norwich City-Burton Albion
hatharom.com
Nélson Oliveira gólt szerez
Odds: 2.16
[2529261] 2017-09-12 20:45:00 Norwich City - Burtonx;