Nemzetközi foci

Hollandia szerződtette volna a Real Madrid sztárját

Marco Asensiónak nem kisebb név udvarolt, mint Ruud van Nistelrooy, ő azonban mégis nemet mondott.

Érdekes történetet osztott meg a Cope nevű spanyol rádió hallgatóival Marco Asensio, a Real Madrid sztárja. A 21 éves támadó beismerte, ajánlatot kapott Ruud van Nistelrooytól, a holland válogatott korábbi másodedzőjétől, hogy a spanyol nemzeti tizenegy helyett válassza a hollandot. Asensio végül nemet mondott.

Mivel a Valencia ellen duplázó játékos csak 2016 májusában mutatkozott be a a spanyol csapatban, megvolt rá az esély, hogy végül enged Van Nistelrooy csábításának és a narancssárga mezt ölti magára a piros helyett.

Ez egyébként egyáltalán nem lett volna véletlen, hiszen Asensio noha Mallorcán látta meg a napvilágot, holland édesanyja révén kötődik a másik országhoz is.

Fotó: The Sun

"Többször keresett engem Van Nistelrooy korábban és beszéltem is vele a lehetőségről. Ő és a szövetségi kapitány is szerették volna, ha holland válogatott leszek, ám amikor végül felkérést kaptam a spanyol nemzeti csapattól, egy pillanatig sem hezitáltam" - nyilatkozta Asensio.

Asensiót először tavaly májusban hívták be a spanyol csapatba, azóta viszont csak 133 percet töltött a pályán, többségében az U21-es csapatban szerepelt.

A Real Madrid szerdán az APOEL Nicosia ellen kezdi meg idei BL-menetelését. A sorozat címvédőjétől papírforma szerint sima győzelem várható, ezt prezentálja az is, hogy egy legalább háromgólos spanyol siker is csak 1.40-es szorzóval kecsegtet.

[2620512] 2017-09-13 20:45:00 Real Madrid - APOEL Nicosiax;