Bajnokok Ligája

Elbír ennyi hiányzót a Juventus a Barca otthonában?

  • MVB80

Tavasszal nagyon simán lépett át a Barcelonán a Juventus, most a két csapat rangadója lesz az első forduló egyik fénypontja.

Játssz velünk a Trollfoci és a Hathárom közös játékán! Részletek a képre kattintva.

Ha csak annyit mondunk, hogy kedden este két olyan csapat találkozik a BL-ben, amely egyaránt három győzelemmel kezdett hazája bajnokságában, akkor nem biztos, hogy az átlagszurkoló izgalmában lekaparja a tapétát. Ha viszont azt mondjuk, hogy ez a két csapat a Barcelona és a Juventus, akkor egyből sokkal nagyobb várakozással tekintünk a találkozóra.

1x2    
Barcelona Döntetlen Juventus
1.60 3.80 5.10

A közelmúltból mindkét szurkolótábornak van egy-egy kellemes emléke a másik csapat elleni meccsekről, tavasszal a Juve bántóan simán lépett át a Barcán a negyeddöntőben, két éve pedig a katalánok 3-1-es győzelemmel nyerték meg történetük során ötödször a nagyfülű kupát.

Most a Juve van nehezebb helyzetben, mivel öt alapembere be sem került az utazó keretbe, Giorgio Chiellini, Sami Khedira, Claudio Marchisio, Mario Mandzukic és Juan Cuadrado sem játszhat kedd este.

A Barcában csak Arda Turan sérült, de a török középpályással kapcsolatban már az is csoda, hogy egyáltalán a klubnál van még, mivel a Barca meg akart szabadulni tőle a nyáron. Lionel Messiék egy Espanyol elleni ötössel hangoltak a Juvéra, és a szerény 105 millió euróért megvett Ousmane Dembélé olyan jól muzsikált csereként beállva, hogy kedden egyből a kezdőben találhatja magát.

[2620473] 2017-09-12 20:45:00 Barcelona - Juventusx;5

A Juvét a sok hiányzó ellenére sem érdemes temetni, az UEFA honlapján felvázolt Buffon; Barzagli, Benatia, Rugani, Alex Sandro; Matuidi, Pjanić, Sturaro; Douglas Costa, Dybala; Higuaín kezdő mindennek mondható, csak gyengének nem.

A két csapat egymás elleni mérlege egyébként ennél kiegyenlítettebb már nem is lehetne, 3 Barca-győzelem, 3 Juve-siker és 3 döntetlen került eddig a statisztikába, és mindkét brigád 10 gólt szerzett.

Sturaro minden eszközt bevet majd várhatóan, hogy megpróbálja megállítani Messit

Kevés olyan kapus van, aki elmondhatja magáról, hogy többször is játszott Messi ellen, és még egyetlen gólt sem kapott tőle, de Gigi Buffon ebbe a speciális kasztba tartozik. Látva a kis argentin formáját, komoly összeget nem tennénk arra, hogy folytatódik a Juve-legenda nagy sorozata. Persze tavasszal is ugyanezt írtuk volna, és akkor a negyeddöntő két meccsén egyetlen nyamvadt gólocskát sem tudott összehozni a Barca.

Az oddsok alapján nagy favoritnak tűnik a Barcelona, pedig a Juve egy döntetlenre simán jó lehet, főleg, hogy Dybala személyében az olaszoknál is van egy elképesztő formában (4 tétmeccs, 7 gól) futballozó argentin.

[2620473] 2017-09-12 20:45:00 Barcelona - Juventusx;