Spanyol foci

Valverdét első meccsén elvarázsolta a 105 milliós új fiú

  • MVB80

Ernesto Valverde azon gondolkozik, hogy a Juventus elleni BL-rangadón a kezdőbe jelöli Ousmane Dembelét.

Amikor a Neymar távozásától megviselt Barcelona nagyon simán elvesztette a Szuperkupa-döntőt a mindkét felvonást megnyerő Real Madrid ellen, sokan elkezdték kongatni a vészharangokat, maga Gerard Piqué is elismerte, először érezte azt, hogy alárendelt szerepet játszottak a nagy rivális ellen.

Aztán elkezdődött a bajnokság, és a Barca, ha nem is gálázva, de sikerrel vette az első három akadályt, miközben a Real két abszolút verhető ellenféllel szemben is betlizett, így Lionel Messiéknek máris négypontos előnyük van, ami még nem jelent azért sokat (bár a fogadóirodáknál máris a Barca lett a favorit), de megnyugtatta a Szuperkupa-döntő után fortyogó indulatokat.

Dembélé és Messi is jó meccset zárt a hétvégén

Az Espanyol ellen már az a Barcelona volt a pályán, amelyet a szurkolók látni szerettek volna, Messi három góljával hátán vitte a csapatát, és az új szerzemény, a Dortmundtól 105 millió euróért megvett Ousmane Dembélé is letette a névjegyét, amikor az addig minden helyzetben hibázó Luis Suárezzel gólt rúgatott.

Dembélé debütálása Ernesto Valverdének is tetszett, aki azon gondolkozik a Sport nevű katalán lap szerint, hogy a Juventus elleni keddi BL-csúcsmeccsen már a kezdőbe jelöli a 20 éves franciát.

Emlékezhetünk, hogy Dembélé nem volt hajlandó edzeni a Dortmundban, ehhez képest kifogástalan fizikai állapotban van, és az Espanyol elleni produkciójából úgy tűnt, hamar felvette a ritmust a Barcánál.

Persze más az Espanyol ellen játszani, és más a Juventus ellen bizonyítani, ráadásul tavasszal a Juve nagyon csúnyán elintézte a negyeddöntőben a Barcát, amely a két meccsen gólt sem tudott lőni.

Úgyhogy a keddi meccset egyfajta tesztként is fel lehet fogni, most kiderül, mit tud ez a Valverde-féle Barca egy európai szinten is meghatározónak számító klubbal szemben.

1x2    
Barcelona Döntetlen Juventus
1.70 3.70 4.50