Tenisz

Máris pályán Babos

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos hétfő este az amerikai Jamie Loeb ellen kezd a quebeci kemény pályás tenisztornán.

Nem sok pihenőt adott magának Babos Timi, a számára csütörtökön véget érő amerikai nyílt teniszbajnokság után Kanada felé vette az irányt, ahol Quebecben egy 250 ezer dollár összdíjazású fedett pályás versenyen vesz részt. 

Timi a US Openen három fronton volt érdekelt. Egyesben egy bravúros fordítással megszerzett győzelem után a második körben Marija Sarapova ellen búcsúzott, ám az orosz klasszist is nagy csatára tudta kényszeríteni. Női párosban Andrea Hlavackovával az oldalán a legjobb nyolcig menetelt, míg vegyes párosban Bruno Soaresszel ugyancsak negyeddöntőt játszhatott.

Örülhetek az idei US Opennek, hiszen egyesben, női párosban és vegyes párosban is jól ment a tenisz.

Valóban sokkal bíztatóbb volt Babos játéka, mint a szezon első felében. 

Quebecben kifejezetten jó sorsolást kapott, könnyedén a negyeddöntőbe juthat. Kezdésként a 22 éves Jamie Loebbel kell farkasszemet néznie, akit jelenleg a világranglistán a 149. helyen áll. Nem a legnagyobb amerikai tehetség, de elég szívós ahhoz, hogy megnehezítse Babos dolgát. Idén három WTA-tornán volt főtáblás, és Madison Brengle, Andrea Petkovic és Jekatyerina Makarova ellen is szépen helytállt. 

Győznie viszont nem sikerült egyik meccsen sem, mint ahogyan a korábbi szezonokban sem tudott még WTA főtáblán nyerni. 
Fogadás a továbbjutóra    
Babos Tímea Jamie Loeb
1.25 3.10

Az önbizalma kezd rendben lenni Timinek, ha gyorsan sikerül alkalmazkodni az új körülményekhez, akkor a továbbjutást viszonylag biztosra lehet venni, mert játéktudásban nem kérdés, hogy Loeb előtt jár. 

megosztom