NB I

A Puskásé a legkisebb szorzó, underdog a Fradi

Már fogadhatunk a hétvégi forduló párosításaira, a Fradi a címvédő Honvédhoz, a Videoton a bronzérmes Vasashoz látogat. A Puskás Akadémiának kinéz egy újabb siker.

Hétvégén már a 9. forduló kerül megrendezésre az OTP Bank Ligában, benne olyan rangadókkal, mint a Honvéd-Ferencváros. A magyar állami fogadóiroda jó szokásához híven már hétfőn kijött a forduló szorzóival, lássuk nagyvonalakban, mit mondanak a számok!

OTP Bank Liga 9. forduló
   
  1 x 2
Balmazújváros - Debrecen 3.05 3.15 2.30
Puskás Akadémia - Mezőkövesd 1.70 3.50 4.80
Vasas - Videoton 3.60 3.30 2.00
Haladás - Újpest 2.70 3.05 2.60
Diósgyőr - Paks 1.85 3.40 4.00
Honvéd - FTC 2.55 3.10 2.75

A Debrecenre a hétvége után újabb regionális derbi vár, hiszen ezúttal az újonc Balmazújváros lesz a Loki ellenfele. A két klub igen jó viszonyt ápol egymással, ám a pályán ez másodlagos lesz, hiszen mindkét gárdának szüksége van a pontokra.

A Loki sorozatban 3. sikerét aratta a Diósgyőr ellen, míg a Balmazújváros egy hajrágóllal mentett pontot Mezőkövesden, így mindkét öltözőben bizakodó lehet a hangulat. A bukik számaiból is látszik, hogy nehéz megtippelni a végeredményt, a Debrecen valami esélyesebb, de az 1X is benne lehet a pakliban.

jól megy a fiatal akadémistáknak / Fotó: pfla.hu

A Puskás Akadémia az elmúlt négy fordulóban 10 pontot szerzett, így Pintér Attila csapata jelenleg az egyik legjobb formában lévő együttes az élvonalban. Hétvégén az a Mezőkövesd lesz a felcsútiak vendége, amelynél Pintér legutóbb dolgozott, így ad némi pikantériát majd a találkozónak a vezetőedző személye. A fogadóirodáknál simán favorit a Puskás, sőt, a forduló legalacsonyabb szorzóját adták az Akadémiának, ami könnyen lehet, hogy be is jön majd, hiszen a borsodiak legutolsó 10 idegenbeli tétmeccsükből csak egyet tudtak megnyerni.

A forduló egyik legérdekesebb meccse lehet a Vasas-Videoton. Az angyalföldiek szombaton 5-2-re kikaptak a Fradi otthonában, de Szivacski kiállításáig pariban voltak a zöld-fehérekkel és pontszerzésre álltak a Groupama Arénában. A Videoton adott egy félidő előnyt a Haladásnak, de így is nyerni tudott 3-1-re és továbbra is magabiztosan menetel a bajnoki cím felé. A fehérvári támadók hatékonyságát és a Vasas helyenként gyenge védekezését is figyelembe véve benne van egy vendégsiker a levegőben, amire most kereken kettes szorzón tudunk fogadni.

A Haladás-Újpest meccsen két csalódott gárda néz majd szembe egymással. Nem vitás, hogy a szombathelyieknek égetően nagy szüksége lenne már egy győzelemre, hiszen Király Gáborék a kieső helyen tanyáznak, ugyanakkor az Újpest biztosan nem adja majd olcsón a bőrét. A lila-fehér igen jó mérleggel rendelkeznek a Hali ellen, hiszen utoljára 2014-ben nyertek a vasiak, azóta viszont 9 meccset is ponttal zártak a fővárosiak, amire most (X2) 1.41-es szorzót kínálnak a bukik.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján jogosnak is vélhetjük a Diósgyőr szorzóját a Paks ellenében, ám tekintve, hogy a miskolciak albérletben játszanak, talán kicsit alacsony az 1.85-ös szám. Csertőiék számára nem igazán jött ki a lépés az elmúlt hetekben, de talán most egy döntetlen összejöhet a tolnaiaknak is.

A forduló zárómeccse lesz a legnagyobb rangadó, avagy a Honvédhoz látogat a Fradi. Thomas Doll csapatában egyre kevesebb a sérült, a Vasas elleni 5-2-es siker pedig lökést adhat a döcögő Fradi-szekérnek. Az oddsmestereknél azonban a Honvéd egy hajszállal esélyesebb a győzelemre, köszönhetően a hazai pályának, ahol legutóbb sikerült kétvállra fektetnie a Fradit. Egyelőre korai lenne boncolgatni a mérkőzést, az szinte borítékolható, hogy komoly taktikai csatát látunk majd, de a gólokra is jó esély van, így érdemes kivárni a fogadóirodák bővített kínálat.

Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099