Spanyol foci

A Barca a hétvégén megnyerte a bajnokságot?

  • ivan

Újabb pontokat hagyott az ellenfélnél a Real Madrid, amely három forduló alatt négy pont hátrány kapart össze a Barcelonával szemben. A fogadóirodáknál már Messiék a favoritok.

Érdekes fordulón vannak túl a spanyolok, a legnagyobb szenzációt természetesen a címvédő Real Madrid újabb döntetlenje jelentette, amelyet hazai pályán a gyengécske Levante ellen sikerült összehoznia.

Zinedine Zidane csapatában a bombaformában lévő Isco és Gareth Bale is csak a kispadon kezdett, Cristiano Ronaldo pedig még mindig eltiltását töltötte, a Benzema-Asensio-Lucas Vázquez triumvirátus pedig ezúttal nem tudta lehozni a meccset a Madridnak.

Messi egymaga szállítja a Barcelona sikereket

A királyi gárda így három forduló alatt már a második döntetlenjét érte el, de ami igazán kellemetlen az egészben, hogy mind a kettőt hazai pályán hozta össze.

A szezon elején gyenge átigazoláspolitikai teljesítménye miatt alaposan lesajnált Barcelona ezzel szemben ontja a gólokat, köszönhetően Lionel Messi zsenialitásának.

A katalánok argentin támadója szemmel láthatóan nagy kedvvel focizik az új idényben, három kör alatt szerzett 5 gólja pedig máris előrevetít neki egy újabb aranycipőt is. Messi szombaton az Espanyol ellen triplázni tudott, a Barca pedig 9-0-s gólkülönbséggel és 100 százalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot ?    
Barcelona 1.85
Real Madrid 1.95
Atlético Madrid 23.00

Bár két héttel ezelőtt a fogadóirodáknál még a Real Madrid számított a bajnokság első számú esélyesének, mostanra a helyzet megváltozott és a Barcelona vezeti a bukik erőrangsorát.

Messiék négypontos fórja valóban sokat jelenthet, az elmúlt három szezonban ugyanis nüanszok döntöttek a bajnoki címről: tavaly 3, azelőtt 1, két éve pedig 2 pont különbség döntött a bajnoki aranyérmes javára.

Ha azt vesszük, hogy a Real Madrid két olyan találkozón ért el döntetlent, amit a szezon elején tuti hazaira vett mindenki, akkor nem csodálkozhatunk a Barcelona előzésén.

240918