Tipp

Az Óriások eltaposhatják a Cowboyokat

Vendég siker születhet a Dallas Cowboys-New York Giants NFC északi rangadón hétfőn hajnalban.

Az NFL vasárnapi programja magyar idő szerint hétfő hajnalban ér véget, méghozzá egy nagy múltú rivalizálással: a Dallas Cowboys a New York Giants együttesét fogadja. Tavaly mindkét csapattal találkozhattunk a rájátszásban, a Tehenészek 13-3-mal nyerték meg a csoportjukat, míg az Óriások kettővel kevesebb győzelmet begyűjtve, 11-5-tel lettek másodikok. Idén azonban elképzelhető, hogy fordulni fog a kocka...

Az új szezont az amerikai focis kollégáimmal két cikkben vezettük fel, arra a kérdésre pedig, hogy melyik csapattól várjuk a betlit, többen is a Dallasra tippeltünk.

Én azt is hozzátettem, hogy sajnálnám, ha így lenne, hiszen élmény volt tavaly a két újonc csillagot, Dak Prescottot és Ezekiel Elliottot nézni. Idén már sokkal nagyobb lesz velük szemben az elvárás, ráadásul az előző szezonban liga elit szinten működő támadófal idénre papíron gyengült, ami semmiféleképpen sem segítség a két másodévesnek. Gyorsan le lesz tesztelve a dallasi O-Line, ugyanis velük szemben az egyik legerősebb védőfal áll majd. Ez kapásból a meccs egyik kulcs match-up-ja, amiből szerintem a vendégek jönnek ki győztesen, pont úgy, mint az előző szezonban. 2016-ban ugyanis otthon és idegenben is legyőzte a Giants a Cowboyst. Az Óriások védelme remekül kordában tudta tartani Prescottékat, a legveszélyesebb fegyverüket, Dez Bryantet is teljesen kivették a játékból. 

Már a tavalyi két összecsapásuk fényében is érthetetlen, hogyan hozhatták ki a bukmékerek ekkora favoritnak a Dallast. De vizsgáljuk azért meg a labda másik oldalát is.

Az Eli Manning vezette offense remekül festene, ha a klasszis QB előtt egy elfogadható fal tevékenykedne. Bár tavalyhoz képest egyben maradt a csapatnak ezen része, de az edzőtáborból nem jó hírek jöttek a teljesítményüket illetően. Ugyanakkor nem ez lesz az a meccs, ahol nagyon félteni kell Manninget, ugyanis a dallasi pass rush minden, csak nem acélos. Ha pedig nincs komoly nyomás Manningen, akkor Odell Beckham Jr.-nak is jó napja lehet, de én kíváncsi leszek a rutinos Brandon Marshallra is, akit a Jetstől csábított el a Giants. A futójáték is feltámadhat New Yorkban, ugyanis Shane Vereen újra játékra jelentkezik, Paul Perkinsszel és az újonc Wayne Gallmannel pedig hatékony triót alkothat.

A tavalyi két meccsükhöz hasonlón most sem várok pont fesztivált, ha pedig a védelmeken múlik, akkor nálam a Giants a befutó. 2.40-ért komoly value van a vendégekben, a kevésbé bátrak viszont támogassák meg +7,5 ponttal az Óriásokat, úgy 1.50 az odds.

Dallas Cowboys-New York Giants
hatharom.com
Giants (kétesélyes fogadás)
@2.40
Fogadási határidő: hétfő, 2:30