NB I

Varga-triplával győzött a Fradi, Újpesten hengerelt a Puskás Akadémia

  • MVB80
Címkék:

Hatalmas hajrával, a triplázó Varga Roland főszereplésével nyert a Fradi a Vasas ellen, folytatódik a Loki nagy szériája, pontot mentett a Balmazújváros.

A Fradi az előző idényben csak a kupadöntőben tudta legyűrni a Vasast, a bajnokságban háromból egyszer sem sikerült nyernie az angyalföldiek ellen, és most is úgy indult a meccs, hogy folytatódik ez a széria, mert Kulcsár szép lövésével a vendégek szereztek vezetést.

A zöldek egy új szerzemény révén egyenlítettek, Lovrencsics passza eredetileg Bödének ment volna, de a robosztus csatár nem érte el, a gyors és szemfüles ghánai Pantsil viszont igen, amivel be is zöldült a meccsre ajánlott tippünk, miszerint mindkét csapat betalál.

A Vasas a 60. percben vette vissza a vezetést, Leonardo hibázott, Gaál pedig egy okos emeléssel tréfálta meg Dibuszt. Két perc múlva jött a Fradi válasza, Varga kiváló egyéni akciója után lőtte ki a hosszút.

Vargát (balról a második) háromszor ünnepelhették a társak

Ahogy a Manchester City-Liverpool rangadón, itt is egy kiállítás jelentette a fordulópontot, Szivacski két perccel az első sárgája után lezúzta Gorriaránt, amiért Bognár spori kiállította.

A Fradi remekül sáfárkodott az emberelőnnyel, előbb Lovrencsics beadása után Varga belsőzött a bal alsóba, majd Priskin ültette be a hintába nagyon csúnyán Vaskót, hogy aztán szintén a bal sarkot válassza, a hosszabbításban pedig James agyatlan becsúszása után Varga egy tizenegyessel koronázta meg a teljesítményét.

A Fradi szélsője 8 kör alatt 8 gólt szerzett, így elhúzott a góllövőlistán.

A keleti rangadón a Diósgyőr 4 perc után vezetést szerzett Óvári révén, de a Debrecen gyorsan válaszolt Varga Kevin révén, vagyis aki velünk tartott, és megjátszotta, hogy mindkét csapat szerez gólt, az máris örülhetett.

A Debrecen az első félidőben több helyzetet is kidolgozott, de ezeket nem tudta gólra váltani. A második felvonásban mindkét kapu előtt sorjáztak a lehetőségek, végül két csere hozta meg a győzelmet a Lokinak, Takács és Tabakovic góljaival alakult ki a 3-1-es eredmény. A pocsék rajt után a Debrecen zsinórban háromszor nyert, és ezzel feljött a most legyőzött Diósgyőr nyakára.

A Mezőkövesd-Balmazújváros meccs is izgalmasra sikeredett, az újonc a grúz Arabuli révén vezetett, de a Kövesd Lázár és Strestik góljaival fordítani tudott. Az utolsó szó azonban Horváth Ferenc csapatáé volt, egészen pontosan Arabulié, aki szezonbeli negyedik góljával pontot mentett a Balmaznak.

Az utolsó szombati meccsen a Puskás Akadémia nagyon simán nyert az Újpest ellen, talán jobban is jártak a lilák fanatikusai, hogy nem látták a zárt kapus büntetés miatt, ahogy a felcsútiak két saját nevelése nyáron igazolt légiósa, Diallo és Knezevic lerendezi a három pont sorsát. Mi pedig jól éreztük a meccs előtt, hogy Pintér speciális felkészítése sokat érhet a Puskás Akadémiának.

now;212
239099