NB I

Ne higgy a múltnak, ez igazán nagy keleti derbi lesz

A Loki az elmúlt években rendre kiütötte a DVTK-t, ám most a miskolciak nyerni érkeznek a Nagyerdőbe.

   
Debrecen Döntetlen Diósgyőr
2.15 3.20 3.20

Noha rendeznek rangadót a fővárosban is a hétvégén, az igazi derbire Kelet-Magyarországon kerül sor, ahol az újjászülető Debrecen és az évet remekül kezdő DVTK randevúzik. Az elmúlt évek óriási hajdúsági fölényt mutatnak, ám botorság lenne leírni a miskolci csapatot.

Merthogy Bódog Tamás együttese nagyon szépen kezdte a szezont, csupán egy balmazújvárosi botlás keseríti a szurkolókat, emellett három győzelem és három döntetlen a csapat mérlege. A borsodi csapat most félig hazai pályára látogat a Nagyerdőbe, hiszen az elmúlt hónapokban többször is itt voltak kénytelenek játszani hazai mérkőzéseiket.

[2538937] 2017-09-09 18:00:00 Debrecen - Diósgyőrx;10

"Idegenben fogunk játszani, de élvezni fogjuk a hazai pálya előnyét. Biztos vagyok benne, hogy sok szurkolónk fog minket elkísérni és a debreceniek is szép számban látogatnak majd ki. Egy jó hangulatú mérkőzés lesz és bízom benne, hogy a két csapat fel fog nőni majd a feladathoz, ezért érdemes lesz kijönni a stadionba. Nem döntetlenért megyünk, most is arra készülünk, hogy a három pontot hazahozzuk. Az, hogy ott vagyunk a harmadik helyen, az viszont csak egy pillanatfelvétel. Tovább kell dolgoznunk, hétről hétre kell jól teljesítenünk" - nyilatkozta a miskolciak szakvezetője.

Bódog Tamás emellett az ellenfélről elmondta, dicséretes mind a teljesítményük, mind pedig a fiatalítási kezdeményezésük, a jó forma okán pedig nem is számítanak éppen könnyű mérkőzésre.

Debrecenben is van ok ugyanakkor az örömre, a Loki az utolsó két bajnokiját megnyerte, ráadásul mind a Vasas, mind pedig a címvédő Honvéd ellen érezhető volt a javulás az első fordulókhoz képest.

A múlt ugyan óriási debreceni fölényt mutat, a bajnoki meccseket illetően szinte semmilyen sikerélmény nem jutott a borsodiaknak, ám most könnyelműség lenne kizárólag ezekből a mérkőzésekből kiindulni.

Bódog Tamás személye érezhetően új lendületet adott a csapatnak, a hét meccsen szerzett 12 gól pedig kreatív, jó támadójátékra utal. A miskolciak igazi vesztenivaló nélkül utaznak a Hajdúságba, a saját közönségüktől is támogatva pedig mi bátor játékot várunk Makraiéktól. Az elmúlt hetekben mindkét fél élvezetes, gólgazdag találkozókat játszott és semmi nem utal arra, hogy ez változik.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.65
[2538937] 2017-09-09 18:00:00 Debrecen - Diósgyőrx;
2017-09-09;212
2017-09-10;212
239099