Angol foci

Ha rangadóról van szó, akkor nem lehet megverni a Liverpoolt?

  • MVB80

Rangadóval kapjuk vissza a Premier League-et, hiszen a vb-selejtezők miatti szünet után a Manchester City-Liverpool találkozóval indul újra a verkli.

Mindkét csapat két győzelemmel és egy döntetlennel áll három kör után, és mindkét csapatban lesz egy-egy komoly hiányzó.

A Cityből a csapatkapitány Vincent Kompany hiányzik majd, aki nagyon sérülékeny játékos, de a mostani szezonban eddig mind a három bajnokit végigjátszotta. Aztán elment a belga válogatottba, és a Gibraltár elleni, 9-0-val záruló vb-selejtezőn megsérült a vádlija, így szombaton nem lehet ott a társak között.

1x2    
Manchester City Döntetlen Liverpool
1.90 3.60 3.60

A Poolnál a Barcával kokettáló Philippe Coutinho a neves kimaradó, igaz, a brazil varázsló még egyetlen percet sem játszott klubjában a szezonban, úgyhogy a többiek már tudják, milyen nélküle teljesíteni.

Rajta kívül Adam Lallana és Nathaniel Clyne sem lesz ott a keretben, de ők sérülés miatt maradtak ki. A Vörösök kőkemény hetek elé néznek, mivel 22 nap alatt 7 mérkőzés vár rájuk, a bajnokság mellett a BL-ben és a Ligakupában is helyt kell állni az említett időszakban.

„Nem lehet elérni, hogy minden játékosom mindig boldog legyen. Amikor a héten beszélgettünk erről, bármerre néztem, mindenhol minőségi játékosokat láttam az öltözőben. Ha elég okosak leszünk ahhoz, hogy ezt a minőséget a lehető legjobban kihasználjuk, akkor sikeres szezonunk lehet. Minden játékos azért van itt, mert szükségem van rájuk, de ha valaki elveszíti az önbizalmát, azon nem tudok változtatni. Azt viszont megfigyeltem már, hogy a játékosok igazán jól kezelik ezeket a helyzeteket” – mondta Jürgen Klopp, a Liverpool edzője.

Csapata az előző szezonban igazán jól szerepelt a rangadókon, az utolsó 11 találkozón például nem kapott ki, amikor olyan ellenfélhez látogatott, amely a tavalyi bajnokságban az első hat között zárt.

Ráadásul a City ellen öt bajnoki ellen veretlen, úgyhogy igazán optimista hangulatban készülhet a csapat a meccsre.

A Poolnál az első két bajnokin Simon Mignolet védett, az Arsenal 4-0-s legyalulásakor viszont Loris Karius jegyezett clean sheetet, úgyhogy kérdés, változtat-e Klopp a győztes csapaton, vagy visszateszi a belgát a kapuba. A sérült Clyne helyén Joe Gomez és Trent Alexander-Arnold harcol a kezdőért, a liverpooli szurkolói fórumokon inkább Gomezt érzik esélyesebbnek a jobbhátvéd posztra.

[2522778] 2017-09-09 13:30:00 Manchester City - Liverpoolx;5

Az Arsenaltól igazolt Alex Oxlade-Chamberlain a kispadon kezd majd, így a középpályán a Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum, Emre Can hármast küldheti harcba Klopp, elöl pedig Sadio Mané, Roberto Firmino és Mohamed Szalah okozhat meleg perceket a City védelmének.

A manchesterieknél az a legizgalmasabb kérdés, hogy Sergio Agüero vagy Gabriel Jesus lesz-e a középcsatár, Pep Guardiola a Bournemouth ellen a brazilt favorizálta, aki ezt góllal hálálta meg. Az biztos, hogy a Bournemouth ellen a győztes gólt szerző, majd később kiállított Raheem Sterling nem játszhat, így Guardiola könnyen lehet, hogy kétcsatáros felállást választ majd.

Mané és David Silva is képes olyan villanásra, amely eldönti a meccset

Kyle Walker viszont visszatérhet az eltiltása után, rá az a fontos szerep hárulhat, hogy megpróbálja megfékezni Manét. A Liverpool az utóbbi években általában szenvedett a masszívan bekkelő csapatok ellen, úgyhogy Guardiola ezt kihasználva öt védővel küldheti pályára a csapatát, hogy aztán a támadásoknál Walker és a másik szélsővédő, Danilo a középpályára fellépve segítsen be a többieknek.

Belül Kompanyt Eliaquim Mangala pótolhatja majd, de könnyen lehet, hogy ő lesz az a hazaiak gyenge láncszeme. A meccsel Napi válasz rovatunkban is foglalkoztunk már, és a szavazatok alapján úgy tűnik, a Liverpool nem kap ki az Etihadban.

[2522778] 2017-09-09 13:30:00 Manchester City - Liverpoolx;
2017-09-09;47
2017-09-10;47
237903