Tenisz

Magyar házi rangadó Olaszországban

Biztosan lesz honi teniszező a genovai Challenger-torna elődöntőjében, miután a legjobb nyolc között Fucsovics Márton és Balázs Attilla egymással néz farkasszemet.

Junior wimbledoni bajnokunk nem sok pihenőt adott magának az amerikai tornák után, de talán így a legkönnyebb a felejtés. Fucsovics Márton ugyanis nem a legjobb szájízzel térhetett vissza az öreg kontinensre, miután öt szettben kikapott Nicolas Mahut ellen az első körben. Persze mi így is nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen már az önmagában nagyszerű, hogy a US Openen főtáblás volt, ráadásul csak nüanszokon múlt a továbbjutása.

Nagy esélyt szalasztottam el, nagyon megviselt a vereség. Nem éreztem, hogy rosszabb játékos lettem volna Mahut-nál, de ő a rutinosabb, és ez döntött. Voltak olyan pillanatai a meccsnek, amikor megnyerhettem volna.

- nyilatkozta Fucsovics a hivatalos Facebook-oldalán, illetve hozzátette, hogy az év hátralévő részében az a célja, hogy újra top 100-as legyen, amivel alanyi jogon ott lehet az Australian Open főtábláján.

Marci a héten az igen jó neveket felvonultató genovai Challenger-tornán szerepel. Eddig ellentmondást nem tűrően menetel, az első körben egy hazai srácot 6-1, 6-1-gyel takarított el az útból, majd Tim Puetznek sem sokkal több esélyt adva 6-1, 6-2-vel vette a második akadályt. 

De nem csak Fucsovics, hanem a másik top 200-as teniszezőnk, Balázs Attila is szépen menetel az olasz tornán. Elias Ymert 6-3, 7-6-ra, míg Djere Laszlot 6-3, 6-3-ra verte, pedig mindkét ellenfele ezen a szinten jó játékosnak számít.

Fogadás a továbbjutóra
Fucsovics Márton Balázs Attila
1.32 3.43

Úgy hozta a sorsolás, hogy a két magyar a negyeddöntőben éppen egymás ellen kell, hogy megküzdjön. Jó kis cspatépítő ez a jövő heti Oroszország elleni Davis Kupa-összecsapás előtt. Szerencsére mindketten remek formában vannak, így pedig spekulálni sem kell azon, hogy miért is lesz ez egy szoros mérkőzés.