NFL

Érdekes trend segít tippelni az első hétvégén

  • varin

Három pokolian gyenge csapat is hazai pályán kezdi meg az NFL 2017-es évét. Íme egy kis statisztikai érdekesség, amely segíthet megtalálni a nyerő tippeket!

A szezon előtti beharangozóban is kiemeltünk több olyan csapatot, amely eséllyel pályázik az 1/1-es draftpozícióra, vagyis utolsóként zár a ligában. Az emlegetett kompániából a Cleveland Browns, a San Francisco 49ers és a Chicago Bears is hazai pályán kezdi meg az évet. Mind a három gárdára igen magas hendikepen fogadhatunk, amelyhez néhány érdekes statisztikai adat is párosul.

Az első hét mindig igen nehéz fogadás szempontjából, ráadásul az emlegetett triumvirátus új kezdő irányítóval kezdi meg a 2017-es esztendőt. A tavaly 6 győzelem mellé 42 vereséget begyűjtő csapatok meccseire az első héten is igen sok pénz folyt be eddig, nem véletlenül.

Fotó: Sports Mockery

"A fogadókat nagyon megihlette a három mérkőzés és a trendek is. Nagyon kevesen fogadnak az esélytelenebb csapatok pluszos hendikepjére, egyedül a Cleveland szoros vereségében bíznak néhányan" - nyilatkozta Chris Andrews, az egyik vegasi oddsmester a Coversnek.

Az oldal szakértője, Jason Logan azonban egy nagyon izgalmas tényre hívja fel a figyelmünket.

Azon csapatok, amelyek hazai pályán legalább 6.5 pontos underdogok, 2013 óta 64%-ban, 2015 óta pedig 80%-ban játszanak undert.

Érdekes lehet azonban a Chicago Bears-Atlanta Falcons mérkőzés, ahol a bukiknál 6.5-7 pontos favorit a hazai pályán játszó Chicago, ám ne menjünk el szó nélkül az úgynevezett "Super Bowl hangover" effektus mellett sem. Az előző év nagydöntőjének vesztese ugyanis az első körökben rendre nagyon gyengén szerepel - 5 győzelem, 12 vereség, a hendikep ellen pedig a mérleg: 2-15.

Oddsok a három említett mérkőzésre
   
  1 2 Hendikep U/O határ
Cleveland-Pittsburgh 3.60 1.20 -8.5 47.5
Chicago-Atlanta 2.95 1.30 -6.5 48.5
San Francisco-Carolina 2.65 1.35 -5.5 47.5

Mindezen statisztikák fényében talán inkább bölcsebb dolog az első hétre a kevés pontokat megjátszani, ugyanis a trendek ellenére is viszonylag magas határokon fogadhatunk a mérkőzésekre a    -nál.


Játssz velünk az egész éves NFL-tippjátékban és nyerd meg az értékes tárgynyeremények egyikét! Részletek ITT!