E-Sport

Egy hölgy is szerepet kaphat az MTK válogatottjában

Nem csak egy játékban tervez az MTK, bejelentés akár még ebben az évben várható.

A DVTK után az MTK labdarúgó-egyesület is bejelentette E-sport szakosztályát. A megtartott sajtótájékoztatón jelen volt az egyesület elnöke, Deutsch Tamás, az E-sport szakosztály vezetője, Szegő Péter, az MTK média-főszerkesztője, Szegő Tibor és a csapatkapitány Poór Tamás.

Egyre nagyobb teret nyer Európában a futballklubok érdeklődése az E-sportok iránt és nincs ez itthon se másképp. A nagy múltú csapat egyelőre a 11 a 11 ellen módban gondolkodott és le is igazolták az első 14 játékosukat.

Fotó: esport1.hu

Külön pikantériája a dolognak, hogy egy hölgy és határon túli magyar is helyet kapott a behívottak között. A Pro Club-s mellett szeretnének majd válogatót tartani a későbbiekben, hiszen keresni akarnak játékosokat az 1v1 módra is. A FIFA mellett még további E-sport címeken (több mint 4 szakosztályban) is gondolkoznak, de egyelőre semmi pontos információt nem közöltek ezzel kapcsolatban. Első körben a csapat feladata a magyar bajnokságban a másodosztályból való feljutás lesz és utána a nemzetközi futball a cél.

A fennálló három hónapra a szakosztály 3 millió forintból gazdálkodhat. 2018-ra várhatóan más költségvetése lesz a csapatnak. A FIFA belépésével az MTK-nak ez a 33. sportága amelyet megalakulása óta elindított. A tavaszra több E-sport eseményt is szeretne szervezni a klub.

A sajtótájékoztató után Szegő Péter az MTK E-sport szakosztályvezetője adott egy rövid interjút az esport1-nek:

Forrás: esport1.hu