NFL

Big Ben MVP-címmel vonul vissza, Ryan lesz a legtermelékenyebb? - Tippek, jóslatok II. rész

NFL fanatikus csapatunk a péntek hajnali rajt előtt kísérletet tett többek között a bajnok megtippelésére, most pedig az egyéni címek leendő gazdáit keresik.

Ki lesz az MVP?

Nagelb: Az irányítók szerepe olyan nagy ma a ligában és akkora reflektorfény övezi ezeket a játékosokat, hogy biztos vagyok benne, hogy idén is egy QB kapja majd a címet. Nagy valószínűséggel a New England Patriots zárja majd a legjobb mérleggel az alapszakaszt, ezért Tom Brady jelölésével nem kockáztatok nagyot. Ha nem sérül meg, és idén 16 meccsen keresztül megközelítőleg ugyanazt hozza, amit tavaly, akkor szerintem nem kérdés, hogy az újságírók neki adják majd a címet.

NitroHUN: Ben Roethlisberger. Persze, ha egészséges marad. A Steelers megint top favorit a csoportjában, és ha fegyverhordozói kisegítik, akkor ha más miatt nem is, egy életmű-MVP kijárhat a visszavonulást fontolgató óriásnak.

Részletek a képre kattintva!

LuckyLuck: Aaron Rodgers és Tom Brady között vacillálok, de Big Ben sem rossz tipp. Ami Brady mellett szól, hogy a gyenge csoportriválisok ellen űrszámokat hozhat, ugyanakkor a Pats úgyis versenyképes lesz, ha nem minden meccs róla szól. A Green Bay viszont egy parádézó Rodgers nélkül vélhetően sehol sem lesz, így a választásom a Sajtfejűek 12-esére esik. 

Varin: Tavaly 91-szeres oddson tudta behúzni Matt Ryan a címet, így én merek ezúttal is nagyot álmodni és egy underdogra, Odell Beckjam Jr.-ra tippelek. Talán az vitán felül áll, hogy a liga legjobb képességekkel megáldott elkapójáról van szó, aki bár tavaly elmaradt az újonc és a másodéves számaitól, idén megkapta maga mellé Brandon Marshall-t, aki 33 évesen is leveheti kicsit a terhet Beckhamről. Természetesen fontos faktor lesz Eli Manning teljesítménye is, aki ha a 2015-ös számait hozza, akkor vastagon hozzájárulhat ahhoz, hogy a Giantsnek és Beckhamnek is jó éve legyen. De a bravúrtipp zöldüléséhez az irányítótól és az elkapótól is jobb játék kell, mint tavaly.

Ki lesz az év újonc támadója?

Nagelb: Az én jelöltem Christian McCaffrey a Carolina futójátékosa. A Panthersnél idénre belátták, hogy támadó oldalon nem tehetnek minden terhet Cam Newton vállára, ezért a drafton elsősorban a támadósor erősítésére mentek rá. Jonathan Stewart mellé az első körben McCaffrey-t hozták, aki egy kiváló képességekkel megáldott, igazi playmaker futó és mivel puha kezekkel rendelkezik, illetve a route-okat is jól futja meg, passzjátékban is nagyon jól használható. Stewart egy sérülékeny játékos, Newton-t pedig tehermentesíteni szeretnék, így komoly szerepet fog kapni és ha képességeinek megfelelően tud játszani, akkor nálam joggal pályázik az év támadó újonca címre. 

NitroHUN: Szerintem Joe Mixon lesz az év támadó újonca. Aki nem hallott volna róla, az azért lehet, mert egy olyan futóról beszélünk, aki az évekkel ezelőtti pályán kívüli dolgai miatt szorult ki az első körből. Jó dolga lesz a Bengalsnál, akiknek már van tapasztalatuk problémás játékos kezelésében, az előszezonban pedig megmutatta tehetségét.

LuckyLuck: Így a Kickoff Game után nem lenne korrekt benyögnöm Kareem Hunt nevét, ezért azt a játékost írom, akire a rajt előtt is gondoltam, ő pedig nem más, mint Leonard Fournette. Kicsit érzelmi alapon is voksoltam rá, ugyanis az egyetemen én imádtam a játékát. Jacksonville-ben nem szórakoztak, rögtön kapott egy 4 éves szerződést és a korosodó Chris Ivory, illetve a tavaly kezdőként leszereplő T.Y. Yeldon mellett könnyen kitűnhet és csilloghat, főleg, ha a támadófal megembereli magát.

Varin: Sajnos az idei draftosztály legjobbjainak feltérképezése még elmaradt a részemről, így csak a szakértők tippjeire tudok hagyatkozni. Ezek alapján Corey Davisnek szavaznék bizalmat, aki a Tennessee nem túl erős elkapó gárdájából újonc létére is könnyedén kitűnhet. Davist már most sokan Terrell Owenshez hasonlítják és a korai jóslatok szerint az idei draft legjobb elkapójáról beszélünk esetében. Marcus Mariotának nincs sok célpontja, így nem lesz nehéz kitűnni ebből a csapatból.

Kinek a nevéhez fűződik majd a legtöbb passzolt yard?

Nagelb: Az Atlanta támadósora sokat nem változott a holtidény alatt, ezért Matt Ryan előtt továbbra is egy kiváló O-Line blokkol, Julio Jones, Mohamed Sanu, Taylor Gabriel és az újonc Austin Hooper révén biztosított az elkapó gárda és Devonta Freeman futó is bevonható a passzjátékba, így Ryannek simán kinéz egy 5000 passzolt yard feletti alapszakasz. A sorsolásuk elég vegyes, így játszanak majd nagyon gyenge védelmek ellen is, amiket ez a támadógépezet Ryan vezérletével játszi könnyedséggel fog szétszedni.

NitroHUN: Húzok egy bátrat és Jameis Winstont mondom. Az egész offseason arról szólt Tampában, hogyan lehetne minél több célpontot keresni köré. DeSean Jackson, Mike Evans, OJ Howard, Cameron Brate, Doug Martin, Peyton Barber, és ez még csak egy szűrlet. Ha Brady vagy Rodgers ilyen célpontokkal rendelkezne, borítékolni lehetne az NFL-rekordot, de még Winston számára is elég kell, hogy legyen a legtöbb passzolt yardhoz. Forrófejű irányító lévén valószínűleg interceptionből sem lesz hiány, de legalább szórakoztató lesz nézni a Buccaneers játékát.

LuckyLuck: Drew Brees mindig egy jó tipp, tavaly 5208 yarddal zárta az élen az alapszakaszt, viszont idén szerintem gyengült az elkapósora azzal, hogy Cooks lelépett New Englandbe. Bár sem az a pánikolós típus, valahogy mindig talál új használható célpontokat. De a voksom Matt Ryanre teszem, már tavaly is karcolta az 5000 yardos határt, idén pedig meg is lehet neki, kegyetlenül erős az elkapósora. 

Varin: Green Bayben lassan hivatalosan is feladják ezt a futójáték dolgot. Mindössze ötödik helyen hoztak el RB-t, így három újonc mellett a WR-ből átnevelt Montgomery és a rövid szituációkban bevethető Ripkowski áll rendelkezésre. Az elkapók között viszont még a kapucnis James Jones visszavonulásával is bőséges az opció. Davante Adams, Randall Cobb, Jeff Janis, Jordy Nelson, Trevor Davis, Martellus Bennett, Lance Kendricks, Richard Rodgers - lehetőségek bőséges tárháza. Futójáték híján nekik kell megoldani a Packers pontszerzéseit, és bizony Aaron Rodgers személyében a liga egyik legjobb QB-je dobál nekik.

Ki nyeri az NFL 2017/18-as szezonját?
   
New England Patriots 5.25
Seattle Seahawks 10.00
Green Bay Packers 10.75
Pittsburgh Steelers 11.25
Dallas Cowboys 13.50
Atlanta Falcons 14.50
Oakland Raiders 18.25