Foci-vb 2018

Ukrajna után Horvátországban is megtanulták Kassai Viktor nevét

  • varin

A legjobbnak tartott magyar játékvezető pontot, pontokat vett el a horvátoktól, ami még sokba kerülhet.

Szépen összerázódott az európai vb-selejtezősorozat I csoportja, Izland és Törökország sikerének hála négy csapat is két ponton belül található. A játéknapot megelőzően a legjobb helyzetben lévő horvátok ugyan még vezetik a szextettet, ám a törökországi vereségük hatására cidrizhetnek a következő két fordulóban. Délnyugati szomszédunk meg is találta a hibást: Kassai Viktort.

Mint arról az M4 Sport beszámolt, a magyar játékvezetőre komoly össztűz zúdult a találkozót követően, amely az alábbi videófelvételt látva egyáltalán nem csoda. Történt ugyanis a 10. percben, hogy egy beadást követően Burak Yilmaz kézzel akadályozta meg a vendégek gólszerzését a tizenhatoson belül, ám az eset észrevétlen maradt a magyar játékvezetők előtt.

A horvát lapok emellett is több olyan esetet rónak fel a magyar delegációnak, amikor is a házigazda törököket segítették. A horvát 24sata.hr oldalnak nyilatkozó korábbi játékvezető, Mateo Beusan is kiemelte Kassaiék tevékenykedését.

"Súlyos hibát követtek el ellenünk. A török játékos szándékosan kezezett, tehát nemcsak, hogy büntetőt kellett volna ítélni, de piros lappal ki is kellett volna állítani, mert egyértelmű gólszerzési lehetőség volt. A bíró asszisztensének ezt látnia kellett volna" - idézi az M4 Sport a lapot.

Kassai az elmúlt években többször is felhívta magára a figyelmet arrogáns stílusával, valamint hibáival. A legemlékezetesebb esete talán a 2012-es Eb Anglia-Ukrajna találkozójához köthető, amikor is a házigazda ukránoktól vettek el egy szabályos gólt Kassaiék. Áprilisban pedig a Bayern München játékosai támadták le a sípmestert a BL-negyeddöntőt követően, amiért több ízben is döntő hibát vétett, a bajorok kárára, a Real Madrid javára.

[2059514] 2017-09-05 20:45:00 Törökország - Horvátországx;