Foci-vb 2018

Több a sztárcsatár, mint a gól Argentínában

  • ivan

Hiába a nagy nevek, az argentin válogatott csak szenved a vb-selejtezőben. Még az is lehet, hogy Messi nélkül rendezik meg a 2018-as tornát.

Igen kellemetlen helyzetbe hozta magát Argentína a dél-amerikai vb-selejtezőben, miután szerda hajnalban Buenos Airesben csak 1-1-es döntetlent játszott Venezuelával.

Az argentinok győzelmére a meccs előtt 1.07-es szorzót fizettek a fogadóirodák.

Jorge Sampaoli semmit nem akart a véletlenre bízni, így egyszerre volt ott a pályán Dybala, Icardi, Di María és Messi is, de a kihagyott helyzeteken kívül mást nem nagyon tudtak felmutatni a nagymenők. A venezuelai kapuban Farinez nagy napot fogott ki, de hogy Argentína csak egy öngólnak köszönhesse az otthon tartott egy pontot a kontinens egyik leggyengébb csapata ellen, az azért igencsak furcsa.

Mint ahogy az is elég érdekes, hogy a világsztár támadók egész armadájával rendelkező Albiceleste mindössze 16 gólt tudott szerezni a 16 forduló alatt, amivel a selejtező második leggyengébben teljesítő válogatottja. Csak összehasonlításképpen, a brazilok jelenleg 38 rúgott gólnál járnak.

A legeredményesebb gaucho természetesen Messi, de ő is csak négy gólnál jár, utána Di Maria, Mercado és Pretto következik 2-2 találattal. Higuaín (9/1) és Lavezzi (5/1) egyszer talált be, Agüero (8/0), Dybala (8/0), Icardi (2/0) vagy Pastore (4/0) pedig még egyszer sem.

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával, Új-Zélanddal.

Messiék ezzel a remivel egyébként nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat. Jelenleg Argentína a pótselejtezőt érő ötödik helyen áll a csoportban, de olyan sűrű a mezőny, hogy a 8. Ecuadornak is van még esélye elcsípni a kvalis helyeket.

Argentína utoljára 1970-ben maradt le a világbajnokságról.

Messiék október elején majd a szintén 24 pontos Perut fogadják hazai pályán, majd pedig a zárófordulóban Ecuador vendégei lesznek. Nem lesz egyszerű hét.

186573