Nemzetközi foci

CR7 már akkora király, hogy bármit megtehet

  • ivan

Egyre többen beszélnek arról, hogy Cristiano Ronaldót külön bánásmódban részesítik a játékvezetők. Az alábbi összeállítás ezt alá is támasztja.

A portugál válogatott szupersztárja a vasárnapi selejtezőmeccsen is megúszott egy esetet, mert bár egyértelműen utána rúgott Fiolának, a játékvezető csak sárgát adott neki, pedig az ilyen szituációk után gyakran villan a piros is.

A csakfoci szúrta ki, hogy az eset kapcsán a barcelonai székhelyű Mundo Deportivo összeszedte azokat az eseteket az elmúlt időszakból, amikor Cristiano Ronaldo megérdemelte volna a piros lapot, a játékvezetők mégsem mutatták fel neki.

A 2015/16-os szezonban megrúgta David Simónt (Las Palmas), hátba verte Krychowiakot (Sevilla), lekönyökölte Dani Alvest (Barcelona), megrúgta Molinerót (Betis), odacsapott Orbannak (Levante), és agresszíven viselkedett Nacho Casesszel is (Gijón).  A legutóbbi idényben is folytatódott Ronaldo bűnlajstroma, megrúgta Marcel Schmelzert egy BL-meccsen (Dortmund), megütötte Kokét, Vitolót és Dani Ceballost az Atlético elleni derbin és megrúgta Lengletet (Sevilla) is.

A Mundo Deportivo számításai szerint az elmúlt két évben a fenti sportszerűtlenkedések miatt CR7-nek mintegy 15 meccset kellett volna kihagynia az eltiltások okán.

A vasárnapi selejtező után a portugálok azzal vádolták meg a magyar csapatot, hogy alattomos és durva játékot produkált, amivel sokan a magyar szurkolók közül is egyetértettek (lásd szavazásunkat).

A magyar játékosok ugyanakkor nem osztják ezeket a véleményeket, sőt. Kádár Tamás például a Nemzeti Sport szerdai számában arról beszélt, hogy a holland játékvezető túlságosan tisztelte a nagynevű portugál csapatot. Arra a kérdésre, hogy mennyire volt érezhető Cristiano Ronaldón, hogy a világ egyik legjobb futballistája, a Dinamo Kijev légiósa így felelt. "Én speciel ezt leginkább a játékvezetőn éreztem. Sokkal elnézőbb volt vele, mint velünk, többiekkel".

Hogy játéktudása miatt Cristiano Ronaldo egy külön kasztot képvisel a futballban az nem kérdés,a fentieknek azonban némileg ellentmond, hogy a Real Madridban éppen ötmeccses eltiltását tölti, amiért a Spanyol Szuperkupa fináléjában meglökte a játékvezetőt.

186541