Nemzetközi foci

Barcelonában felütötte fejét a féltékenység

  • varin

Josep Maria Bartomeu, a katalánok elnöke egyre elkeseredettebben nyilatkozgat a csapat jövőjét illetően.

Pengeélen látszik táncolni a Barcelona idei szezonja, a katalán gárda felett Neymar eladását követően sokan ítéletet mondtak. A csapatot ráadásul megerősíteni sem sikerült kellőképpen, Paulinho és Dembélé sem biztos, hogy jelent akkora pluszt, amely segítségével a gránátvörös-kékek kimászhatnak a jelenlegi, kicsit aggasztónak látszó helyzetből. Messiék ügyén ráadásul az elnök, Josep Maria Bartomeu nyilatkozatai sem sokat segítenek.

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.75
Barcelona 2.25

Az elnök ugyanis a spanyol ligával karöltve szinte folyamatosan a tehetős riválisokat ekézi, a pénzügyi fair play szabályait felemlegetve és gyakorlatilga kikérve magának azt, hogy a PSG és a Manchester City is euró százmilliókat költ el a piacon.

Az elnök csak éppen azt a tényt felejti el, hogy évekig a Barcelona és a Real Madrid volt az a klub, amely megdöntötte az aktuális átigazolási rekordot. A katalánok három, a madridiak öt alkalommal is túllicitálták a korábbi csúcsot, míg a PSG-nek ez az első alkalom, a Manchester City pedig nincs is a listán.

"Igen pesszimista hangulat uralkodik most a támogatóink és a szurkolóink körében, de ennek véget kell vetnünk. Próbáljuk a klubot fenntartható keretek között menedzselni, ám emellett együtt dolgozunk az UEFA-val és a FIFA-val is, hogy a pénzügyi fair play szabályai mindig tökéletesen be legyenek tartva. Azzal viszont nehéz mit kezdeni, ha a piaci árak inflálódnak és távolról jött pénzek befolyásolják a csapatok igazolásait" - mondta az elnök.

Bartomeu emellett elmondta, sajnálja, hogy túlságosan hittek Neymarnak, valamint apjának, amikor hűségesküt kötött a klubbal, ám a PSG-től beérkező ajánlatra nem mondhattak nemet. Az első ember szerint azonban aggodalomra semmi ok.

Fotó: ESPN FC

"Minden rendben van a klubnál, ahogy Messivel is. Egy hónapon belül aláírjuk az új szerződést a játékossal, úgyhogy nyugodjon meg végre mindenki. Mindenki úgy véli, hogy Neymar távozásával sokat gyengültünk, de én inkább azt látom magam előtt, hogy lehetőséget kaptunk a csapat erősítésére, balanszírozására. Lehet, hogy már nem lesz MSN-ünk és három ilyen támadónk elöl, de így törekedhetünk a nagyobb egyensúly elérésére. Valverdével egy új projektbe kezdünk és nagyon bízunk az edzőben, valamint az új játékosokban" - mondta a vezér.

Bartomeu végül azt is beismerte, hogy Coutinho is szerepelt a bevásárlólistán, ám azt az árat, amelyet a Liverpool kért érte, nem adhatták meg a Vörösöknek, így a brazil átigazolása elmaradt, ám a keret így is rendben van.

A katalán klubnál tehát a látszólagos nyugalom már kiült az elnök arcára, de kétségünk ne legyen felőle, hogy néhány rosszabb eredmény, és még a mostaninál is nagyobb pánikhangulat kezdődik el a Nou Campban.

A válogatott szünetet követően a Barcelona előtt városi rangadó áll, ám az Espanyol legyőzése az elmúlt években egyáltalán nem okozott gondot. Valverde fiaira ezúttal 1.15-ös oddson fogadhatunk a    -nál.

[2580564] 2017-09-09 20:45:00 Barcelona - Espanyolx;