U21

Több, mint 10-szeres pénzt fizet a magyar vereség

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott kedden, Málta ellen kezdi a selejtezősorozatot a 2019-es, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra.

fotó: mlsz.hu

A magyar csapat főpróbája rendkívül jól sikerült a gyirmóti mérkőzésre,  pénteken ugyanis két látványos góllal 2-1-re győzött a német válogatott vendégeként, amely megnyerte a legutóbbi, idén nyári korosztályos kontinenstornát.

1x2    
Magyarország U21 Döntetlen Málta U21
1.16 5.75 11.25

"Az egyik legjobb európai válogatott otthonában bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk jó játékra" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Michael Boris. A magyar válogatott edzője hangsúlyozta, játékosai megmutatták, hogy megfelelő felkészültséggel és mentalitással egyetlen ellenféltől sem kell tartaniuk, vagyis versenyképesek lehetnek nemzetközi szinten. A német tréner hozzátette, tanulniuk kell a győztes edzőmeccsből a Málta elleni selejtező előtt.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Demjén Patrik(MTK Budapest), Bukrán Erik (DVTK), Horváth Dániel(Csákvár)
Védők: Hegedűs János (Puskás Akadémia),Jancsó András(Swietelsky-Szombathelyi Haladás),Kecskés Ákos (Termalica),Lenzsér Bence(Paksi FC),Szalai Attila (Mezőkövesd-Zsóry FC),Szivacski Donát (Vasas),Spandler Csaba (Puskás Akadémia),Tóth Bence (Videoton FC)
Középpályások: Csernik Kornél (Ferencváros),Haris Attila (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő), Katona Máté (MTK Budapest), Óvári Zsolt(DVTK), Szabó Bence (Videoton FC), Szoboszlai Dominik (Liefering), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Bíró Bence (Guimares), Koszta Márk (Mezőkövesd-Zsóry FC),Makrai Gábor (DVTK), Zsótér Donát (Újpest FC)  

"Azon a mérkőzésen várhatóan hasonló mezőnyfölényben futballozunk majd, mint ellenünk a németek, nekünk viszont érvényesítenünk kell majd ezt a fölényt" - fogalmazott.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának győztese automatikusan kijut a 2019-es, Olaszországban és San Marinóban sorra kerülő tornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. A máltai válogatott mellett Ciprus, Törökország, Belgium és Svédország lesz a magyarok ellenfele. A 6. csoportban két találkozót már lejátszottak: Málta a belgák és a ciprusiak otthonában is 2-1-re kapott ki.  A sorozatban az 1996. január 1-je után született labdarúgók vesznek részt. Az Európa-bajnokságról az elődöntős csapatok vehetnek részt a 2020-as tokiói olimpián.

A magyar válogatott Eb-selejtezős programja
2017
szeptember 5.: Magyarország-Málta, Gyirmót 17.00
október 10.: Törökország-Magyarország
november 10.: Magyarország-Svédország
november 14.: Ciprus-Magyarország
2018
március 22.: Magyarország-Ciprus
március 26.: Belgium-Magyarország
szeptember 7.: Svédország-Magyarország
szeptember 11.: Magyarország-Belgium
október 12.: Málta-Magyarország
október 16.: Magyarország-Törökország
[2472847] 2017-09-05 17:00:00 Magyarország U21 - Malta U21x;