Magyar válogatott

Sírnak a portugálok, megaláztuk Puskás emlékét?

  • ivan
megosztom

Továbbra is téma Portugáliában a magyar válogatott elleni selejtező.

Nehezen csillapodnak a kedélyek az Ibériai-félszigeten, a portugál sajtóban egymás után jelennek meg olyan vélemények, amelyek a magyar válogatott durvaságát kérik számon. A legnagyobb sportnapilap, az O Jogo legutóbbi számában a portugál szövetség exportigazgatója emelte fel a hangját a Storck-csapat hozzáállásán.

"Ezek a játékosok nem tisztelik a magyar labdarúgás csodálatos múltját. Albert Flórián és Puskás Ferenc is elhűlt volna attól, amit a vasárnapi mérkőzésen tapasztalhattunk” – nyilatkozta Carlos Godinho sportvezető a lapnak, amelyet az m4sport.hu szúrt ki.

A lap egyébként hétfő reggel a "Vér, verejték és Silva" - címlappal jelent meg, kiemelve, hogy a magyar válogatott ellen a portugál játékosok közül többen is vérüket adták a sikerhez. A könyökléseket egyébként Fernando Santos szövetségi kapitány is megjegyezte.

Szerinted a magyar válogatott durva volt a portugálok ellen?x;

A vasárnap Portugália 1-0-s győzelmével végződő világbajnoki selejtezőn Priskin Tamást a játékvezető a 30. percben kiállította, mert olyan csúnyán lekönyökölte Pepét, hogy a Besiktas védőjének felszakad a szemöldöke. A mérkőzés után a magyar játékosok egy része úgy fogalmazott, hogy Pepe volt az, aki lefejelte Priskin könyökét (hogy mivan?), később azonban a Fradi csatára Instagram-oldalán elnézést kért a 34 éves hátvédtől.

A portugálok amiatt is háborognak, mert Pepe mellett Cedric arcán is felszakadt a bőr, miután Dzsudzsák Balázzsal megvívott egy párharcot az oldalvonal mellett, és több játékosuk is rúgások utáni fájdalmakra panaszkodott. A játékosok ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy ez a futball velejárója, így azért ők nem veszik olyan komolyan ezeket a véleményeket.

José Fonte, a luzitánok védője például közösségi oldalán trollkodott a meccs után, a gólszerző  André Silva által posztolt csapatfotót gondolta újra. Íme a végeredmény:

A magyar válogatott elleni győzelemnek köszönhetően a portugálok továbbra is ott loholnak a svájciak nyomában, így a papírforma szerint a B- csoport első helye majd az utolsó fordulóban, a Portugália-Svájc találkozón dőlhet el.

186541
megosztom