Foci-vb 2018

Óriási ütközetekkel zárulnak a szeptemberi selejtezők

Két csoportban is embertelen izgalmak vannak, így a kedd este rendkívül fontos lesz a továbbjutás szempontjából.

Kedden rendezik az európai világbajnoki selejtezősorozatok 8. fordulójának utolsó mérkőzéseit, három csoport érdekelt még a mai nap folyamán. A találkozók nagy részének hatalmas tétje lesz, így nem árt górcső alá venni, mi is forog kockán, valamint milyen oddsokon fogadhatunk az egyes kimenetelekre.

D csoport

A D csoport káosza valamelyest egyszerűbb lett hétvégén, Ausztria walesi vereségével végleg kiszállt a versenyfutásból. A sógoraink most Grúziát fogadják majd, ám ennek a derbinek lényegi jelentősége nem lesz.

Annál inkább hatalmas küzdelem várható Írország és Szerbia között. Az ír válogatott szívhatja a fogát a grúziai pontvesztés okán, ha pedig most buknak a szerbek ellen, valamint Wales nyerni tud Moldovában, akkor bizony a pótselejtező is veszélybe kerül. Noha a szerbek gyengék idegenben, az írek pedig erősek otthon, a hazaiak ebben az évezredben egyszer sem tudták legyőzni déli szomszédunkat, ráadásul Mitrovicsék egy laza 3-0-val hangoltak a kulcsfontosságú mérkőzésre.

Mindezek fényében ne csodálkozzunk, hogy mindkét sztárcsapat győzelmére ugyanolyan szorzón fogadhatunk, igazán háromesélyes találkozó lesz. Mint ahogyan Wales 1.30-as szorzóját látva se rohanjunk fejvesztve a lottózókba, Gareth Bale-ék az utolsó hét tétmeccsükből egyet tudtak megnyerni, idegenben pedig 2015 szeptembere óta sehol nem diadalmaskodtak.

   
  1 x 2
Ausztria-Grúzia 1.33 4.60 9.00
Írország-Szerbia 2.65 3.05 2.65
Moldova-Wales 10.50 4.60 1.30
186549

G-csoport

Gyakorlatilag egy kézlegyintéssel elintézhetjük a G-csoportot, azzal, hogy a spanyolok legyőzték az olaszokat, megszerezték a csoportelsőséget, míg a Squadra Azzurra pótselejtezni kényszerül majd. A hispánok Liechtenstein vendégei lesznek, míg Venturáék Izraelt fogadják hazai pályán. A csoport harmadik találkozóján a kifejezetten jól szerepelő albánok Macedóniában folytathatják a pontok gyűjtögetését.

   
  1 x 2
Liechtenstein - Spanyolország 40.00 17.00 -
Macedónia - Albánia 2.65 3.05 2.65
Olaszország - Izrael 1.13 7.00 19.00
186561

I-csoport

Alapos matektudásra van azonban szükség, ha elemezni akarjuk az I-csoport várható esélyeit, hiszen négy csapat van még harcban a továbbjutásért. Kezdjük a Koszovó-Finnország találkozóval, mivel ennek nincs semmilyen tétje. Mindkét fél alapos meglepetést szolgáltatott hétvégén, a miniállam csak 1-0-ra kapott ki Horvátországban, míg a finnek egy hatalmas pofont adtak Izland vb-álmának.

Kedden este Törökország-Horvátország és Izland-Ukrajna találkozókat rendeznek, amelyek nyugodtan aposztrofálhatóak a "hatpontos" jelzővel. Ráadásul a hazai csapatok mindkét esetben győzelmi kényszerben játszanak, hiszen jelenleg pótselejtezőt érő helyen sem állnak.

Rendkívül nehezen tippelhető mindkét találkozó, ám a tét okán érdemes lehet a kevés gólban gondolkozni. Sem Törökország, sem pedig Izland nem szeret hazai pályán sok gólt kapni, ellenfeleik pedig szintén nem vitézkednek jól otthonuktól távol. Ha például a horvát-török derbit nézzük, azt láthatjuk, hogy az utolsó öt meccsükön csupán hat gól esett, de Ukrajna és Izland is csak 1-1-et játszott szeptemberben. Ha kombizzuk, hogy egyik pályán sem esik majd három gól, pénzünk 2.40-szeresét nyerhetjük vissza, ami nem tűnik egy rossz befektetésnek.

   
  1 x 2
Izland - Ukrajna 2.65 3.10 2.65
Törökország - Horvátország 3.30 3.20 2.15
Koszovó - Finnország 4.65 3.40 1.75
186569