Kosár Eb

A bukik szerint óriási favoritok vagyunk a románok ellen

A csehek bravúros legyőzése után a magyar válogatott kedden a házigazda Románia ellen vívhatja ki a nyolcaddöntős szereplést az Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

A válogatott előzőleg az 1969-ben Olaszországban nyert Eb-meccset, amikor 92-76-ra verte a svédeket Casertában.

"Nem Horvátországot és Montenegrót kell nekünk megverni. Megpróbáltuk, de az nem volt realitás. Azért jöttünk Kolozsvárra, hogy a cseheket és a románokat megverjük. Ebből az egyik sikerült"- többek között ezt nyilatkozta a csehek két vállra fektetése után Hanga Ádám, a magyar csapat legjobbja, aki 31 pontjával és 8 lepattantójával klasszisteljesítményt rakott fel a parkettre.

Csehország legyőzése a bravúr kategóriába tartozott - a fogadóirodák 3.40-es oddson hozták ki a magyar sikert - Románia ellen viszont már a magyar válogatott a favorit. Bár a románok az Eb házigazdái, a kolozsvári helyszín miatt nem érvényesül majd a hazai pálya, hiszen a hírek szerint több magyar szurkoló foglal majd helyet a 10 ezres csarnokban, mint román.

A hangulatra tehát nem lehet majd panasz, de azért nem lesz sétagalopp a találkozó. Románia három vereséggel áll a csoportban, a csehektől 15, a horvátoktól 16, a spanyoloktól 41 pontos vereséget szenvedett, érthetően szeretnének a mieink ellen javítani és megszerezni az első pontokat.

Vojvoda Dávidék számára azonban egy győzelem aranyat érhet, ugyanis egy újabb siker azt is jelentené, hogy továbbjutunk a csoportból azaz részt vehetünk a nyolcaddöntőben. Mondani sem kell, ez mekkora sikert jelentene a magyar kosárlabda számára.

A fogadóirodák szorzóiból egyébként látható, hogy a magyar csapat toronymagas favoritja a kedd esti találkozónak, hiszen a válogatottunk győzelme 1.10-es szorzóval fogadható. A két válogatott 2016 nyarán egy felkészülési találkozón meccselt utoljára egymással, akkor - szintén Kolozsváron - a mieink 70-59-es győzelmet arattak. Hasonló eredménnyel most is kiegyeznénk...

1x2    
Románia Döntetlen Magyarország
5.75 13.75 1.10