Sportfogadás

Évtizedes égést szenvedtek el a franciák

Közel tíz éve nem volt példa arra, hogy vb-selejtezőn ekkorát boruljon a papírforma.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta a luxemburgi válogatott a világbajnoki selejtezők során vasárnap este, a miniállam csapata ugyanis gól nélküli döntetlent ért el Franciaország vendégeként. Az Eb-ezüstérmes csapatban hiába lépett pályára Kanté, Pogba, Giroud, Griezmann és Lacazette is, Didier Deschamps csapata csak 0-0-t ért el Toulouse-ban.

Statisztikák a mérkőzésről
Franciaország   Luxemburg
32 Összes kapura lövés 3
1 Kapufa 1
10 Szöglet 4
74% Labdabirtoklás 26%
650 Sikeres passz 156

A hihetetlen eredménynek akkor lehet igazán jelentősége, ha a franciák nem győzik le idegenben a bolgárokat, bár a kedvező sorsolás okán nehéz elképzelni, hogy végül pótselejtezőre kényszerül a gárda. A sokkoló remit követően megnéztük, milyen oddson volt fogadható a luxemburgi pontszerzés, valamint azt is, mikor volt példa hasonló jellegű eredményre.

A mérkőzés összefoglalója és az öröm pillanatai

A vendégek egyébként az elmúlt években már közel sem töltötték be a pofozógép szerepét. Noha 2016 márciusától egy éven keresztül mindössze egy döntetlenre voltak képesek, erejüket jól jelzi, hogy gólt lőttek Hollandiának és Franciaországnak, Bulgáriában három találatig jutottak, de megszorongatták Portugáliát és Boszniát is. Júniusban megverték az Eb-szereplő albánokat, majd a fehéroroszokkal szemben is összejött egy pont augusztus végén. Ennek ellenére persze a világ egyik legjobb válogatottja ellen pontot szerezni nem akármilyen csoda.

A döntetlen átlagosan 37.23-szoros szorzóval volt fogadható, de van olyan bukméker, ahol 95-szörös pénzt fizettek a pontosztozkodásra.

Ha a vb-selejtezők sorozatát nézzük, a legközelebb ehhez az eredményhez sajnos éppen mi, magyarok voltunk, az andorrai blamára ugyanis 27-szeres szorzóval fogadhattak átlagosan a bátor játékosok.

Fotó: standard.co.uk

Ha a sorozat mérkőzéseit vesszük, akkor 2008 szeptember 10-éig kell visszamennünk hasonlóan magas odds megtalálására, ezt a csodát szintén a luxemburgiak "követték el", a legyőzött fél pedig Svájc volt. A helvétek hazai bukására 46.29 volt a szorzó.

Ha pedig a többi válogatott mérkőzést vesszük górcső alá, barátságos mérkőzésen legutóbb hasonló oddsra a júniusi Ukrajna-Máltán (0-1, 33.51) volt példa, míg a korábbi listavezető a 2016 júniusi Spanyolország-Grúzia (0-1) meccs volt, melyen 37.38-szoros pénzt kaszálhattak a bátor játékosok.

A selejtezősorozatok október végén folytatódnak, ekkorra dől el, melyik csapatok kvalifikálják magukat egyenes ágon Oroszországba és melyek kénytelenek pótselejtezni.

[2059289] 2017-09-03 20:45:00 Franciaország - Luxemburgx;