Spanyol foci

Egy világverő kezdő azokból, akikről lecsúszott a Barca

  • ivan

Nem igazán sikerült nagyon alkotni a Barcelonának az átigazolási piacon, a katalánok tucat játékos megszerzésének ügyében mondtak csődöt. A goal.com összeszedte azokat a játékosokat, akiket megkörnyékeztek a katalánok, de végül nem jártak sikerrel.

Aggódnak a Barcelona-szurkolók, mert csapatuk gyengülni látszik. Szakértők szerint a katalánok kerete már nincs azon a szinten, mint 5-6 évvel ezelőtt volt, így nagy kérdés, hogy a mostani szezonban milyen eredményeket tudnak majd felmutatni. Neymar elvesztése sokként ért mindenkit Barcelonában, amit az sem tudott csillapítani, hogy Ousmane Dembélé vagy Nelson Semedo szerződtetése ígéretesnek tűnik a jövőre nézve. Az alábbi listában azok a játékosok szerepelnek, akiket megkörnyékezett a katalán sztárcsapat, ám leigazolnia már nem sikerült őket.

  • Ederson - A Benfica kapusát már tavalyi kiszemelte magának a Barcelona, de az ügyletből nem lett semmi, miután a Manchester City is harcba indult a kapusért, és végül 35 millió fontért le is igazolta a fiatal portást - aki ezzel rekorder lett posztján.
     
  • Hector Bellerín - Az Arsenal védője a Barcelona akadémiáján nevelkedett, de 2011-ben elengedték az Ágyúsokhoz. Wenger kezei alatt Bellerín viszont világklasszis lett, így Barcelonában szerették volna újra a klubnál tudni a 24 éves jobb hátvédet. Az Arsenal azonban nem állt kötélnek, így jött a B-terv és a portugál Nelson Semedo csatlakozott a gránátvörös-kékek keretéhez.
     
  • Inigo Martinez - Sajtóhírek szerint Martinez ügyében a Barcelona és a Sociedad augusztusban megegyezett egymással, ám végül a baszk gárda kifarolt a bizniszből, mondván a 26 éves védő pótolhatatlan láncszem a csapatban.
     
  • Davinson Sánchez - Az Ajax védője is a kiszemeltek között volt, ám a fiatal bekk nemes egyszerűséggel kikosarazta a Barcát, mondván a játéklehetőség és a futball számára többet ér, mint egy jól csengő klub öltözője. Végül a Tottenhamet választotta, amely klubrekordot jelentő összegért vitte el Sánchezt.
     
  • Theo Hernandez - A fiatal spanyol védő tavaly még az Atlético Madridot erősítette, a nyáron azonban klubot váltott és sokak megrökönyödésére a Real Madridot választotta. Állítólag Theo azért dobta a barcelonai kalandot, hogy közel lehessen testvéréhez, Lucashoz, aki maradt az Atlético Madridban.
     
  • Dani Ceballos - Nem Theo volt az egyetlen, aki a nyáron a Realt választotta a Barca helyett, de Hernandezhez hasonlóan itt sem volt esélye a Barcának. Ceballos döntését érzelmei is befolyásolták, egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, alig várja, hogy pályára léphessen a Madridban is" kiscsinálja ezeket a katalánok és baszk kutyákat".
     
  • Marco Verratti - A PSG olasz középpályása nem csinált titkot abból, hogy a Barcelonához vágyik, ám az átigazolása mégsem jött össze. A franciák nem álltak kötélnek, hetekig húzták a katalán klubvezetők idegeit, hogy aztán a végén Neymar elhappolásával teljesen megsemmisítsék az ellenfelet. Verratti lett volna a Barca nagy nyári fogása, de ez a saga is jól mutatja, hogy a Barcelona jelenleg nem rendelkezik akkora erővel, mint néhány évvel ezelőtt.

 

  • Ángel Di María - Az argentin szélső az átigazolási időszak utolsó napjaiban került szóba a Barcelonával kapcsolatban. Di María ugyan tavaly alapember volt a PSG-ben, de Neymar és Mbappé érkezésével megnőtt a konkurencia a Szajna partján, így volt realitása annak, hogy a katalán fővárosba költözzön. A PSG 60 millió eurót kért érte, ezt viszont a Barca nem fizette ki. Talán megérte volna, egyrészt szép fricska lett volna egy exreálost megszerezni, másrészt köztudott, hogy Di María és Messi jó barátok és nagy tisztelői egymásnak.

 

  • Philippe Coutinho - A Barca első számú célpontja volt a Liverpool brazilja, de végül nem tudták tető alá hozni az üzletet. A katalánok szerint a Vörösök kihasználták, hogy Neymarért 222 millió eurót kaptak és Coutinhóért olyan összegeket kértek, amit egyszerűen nem lehetett kifizetni. Ha igazak a hírek, a Liverpool 200 milliót szerezett volna a 25 éves támadó középpályásért.

 

  • Riyad Mahrez - A Leicester City algériai szélsője már a tavalyi nyári időszakban is kapós portéka volt, aztán - akárcsak egy éve - most is maradt a Rókáknál. Mahrez az egyik legnagyobb értéke a City-nek, így érthető, ha szerették volna megkérni az árát, csakhogy a Barcelona itt is sokallta az összeget. Állítólag januárban újabb ajánlatot tehetnek érte.
     
  • Paulo Dybala - A Juventus ügyeletes sztárja a Neymar-transzfer után került képbe, mint a brazil lehetséges utódja. Dybala fiatal kora ellenére már szupersztár státuszba lépett, abszolút kulcsfigurája a BL-győzelemre hajtó torinói csapatnak. Tudták ezt Barcelonában is, így egy nagyon komoly, 160 millió eurós ajánlattal kopogtattak az Öreg Hölgy ajtaján, ám a próbálkozás kudarcba fulladt, a Juvénál ugyanis hallani sem akartak az argentin távozásáról.

goal.com

A nehézségek ellenére a Barcelona jól rajtolt a spanyol bajnokságban, hiszen két forduló után vezeti a tabellát és két pont előnyre tett szert a címvédő Real Madriddal szemben. Messiék számára hétvégén városi derbi jön az Espanyol ellen, a   -nál pedig 1.15-ös szorzót kínálnak a sikerükre. 

[2580564] 2017-09-09 20:45:00 Barcelona - Espanyolx;