Átigazolás

Íme, a nyár 10 legjobb igazolása

Véget ért a nyári átigazolási szezon, lassan minden európai topcsapat kerete véglegesnek tekinthető. Szubjektív válogatásunkban arra tettünk kísérletet, hogy a számtalan transzfer közül kiválasszuk azt a 10 játékost, aki a legnagyobb hatást gyakorolhatja majd újdonsült csapatára.

10. Sead Kolasinac  - Schalke - Arsenal - ingyen

Arséne Wenger egyik nagy nyári fogása volt a bosnyák védő, akit a Chelsea és a Manchester City is szívesen látott volna a soraiban. Az Ágyúsok arra külön büszkék lehetnek, hogy a 24 éves játékosért nem kellett fizetnie a Schalkénak, így Kolasinac csapatváltása a nyár egyik legjobb üzletének tűnik. Ha Kolasinac fel tudja venni a Premier League ritmusát, jó időre megoldhatja a bal hátvéd posztot Londonban.

 

9. Blaise Matuidi - PSG - Juventus - 18,2 millió font

Visszanézve az idei nyár elképesztő költekezéseit és vételárait, Matuidi megszerzése a Juventusnak tulajdonképpen apró pénzbe került. Világklasszis középpályás, rutinos, tapasztalt játékos, aki 30 éves kora ellenére is topformában futballozik. Ezen a teljesen eltorzult átigazolási piacon talán az egyik legokosabb vétel volt.

 

8. Benjamin Mendy - Monaco - Manchester City - 53 millió font

Pep Guardiola ezen a nyáron annyi pénzt költött el bal hátvédre, mint amiből az egész NB I-et meg lehetne venni. Kyle Walker és Danilo mellett a Monacóval tavaly nagy szezont futó Benjamin Mendy tűnik a nagy fogásnak, a francia válogatott játékosnak komoly jövőt jósolnak a szakemberek. Mendy minden idők legdrágább szélső védője és még csak 23 éves.

 

7. Mohamed Salah - Roma - Liverpool 36,9 millió font

A klubrekordért szerződtetett egyiptomi támadó tökéletesen beleillik Jürgen Klopp elképzeléseibe. A Vörösöknél öt mérkőzésen már három gólnál jár és az Arsenal elleni rangadón is látszott, máris mennyire fontos láncszemévé vált a csapatnak. Bár a Chelsea-nél anno lemondtak róla, úgy fest, egy másik PL-óriásnál kiteljesedhet.

 

6. Romelu Lukaku - Everton - Manchester United 75 millió font

José Mourinho megtalálta azt az embert, akivel feljuttathatja a csúcsra a Manchester Unitedet? A belga válogatott gólzsákja nyomban megkezdte a gólgyártást az Old Traffordon, simán 20 gól fölé juthat a bajnokságban, ha pedig elkerülik a sérülések is, igazi vezérbika lehet a Unitedben.

 

5. Nemanja Matics - Chelsea - Manchester Untied - 40 millió font

Amikor a United megszerezte a szerb középpályást az egyik legnagyobb riválisától, José Mourinho alig hitte el. A portugál menedzser alapemberként számol Maticcsal, aki mindhárom PL-meccsen kezdő volt, a United pedig még gólt sem kapott. Matics érkezésével Pogba mentesült a védekező szerepkör alól, a Vörös Ördögök támadójátéka pedig egészen látványos javuláson ment át a tavalyi idényhez képest.

 

4. Ousambe Dembelé - Dortmund - Barcelona 102 millió euró

A Barcelona egyetlen komoly nyári fogásának tekinthető a fiatal francia szélső szerződtetése, akiért bónuszokkal együtt, akár 150 millió eurót is kifizethet majd a katalán sztárcsapat. Dembelé még csupán 20 éves, nagyon komoly potenciál van benne, éppen ezért nagyon ígéretes igazolásnak tűnik. Hogy pontosan miért is érte meg a Barcának szerződtetni őt, arról itt írtunk bővebben.

 

3. Kylian Mbappé - Monaco - PSG - kölcsönbe

Az átigazolási időszak utolsó napján jelentette be a PSG, hogy 180 millió euróért megvette a Monacótól Kylian Mbappét. Pontosabban csak kölcsönbe vette át, az UEFA pénzügyi szabályainak kijátszása miatt muszáj volt "mahinálni" az átigazolási pénzekkel. A mindössze 18 éves csatárzseni a jövő nagy ígérete - Buffon a BL-elődöntő után a következő Messinek vagy CR7-nek nevezte -, Neymar és Cavani oldalán pedig rengeteget tanulhat a szakmáról.

 

2. Leonardo Bonucci - Milan - Juventus 42 millió euró

A nyár egyik legsokkolóbb átigazolása volt Leonardo Bonuccié. A világ egyik legjobb belső védője hét évet töltött el a Juvéban, ahol 319 meccsen lépett pályára, nyert hét bajnokságot és kétszer is bejutott a BL-döntőbe. Távozása villámcsapásként érte a torinói drukkereket, állítólag megromlott a viszonya Allegrivel és a felesége szívesebben él Milánóban, mint a gyárvárosban.

 

1. Neymar - Barcelona - PSG - 222 millió

Sokan a nyár nagy kacsájának tartották, aztán világrekord lett belőle: Neymar 222 millió euróért otthagyta az MSN-t és a Barcelonát és aláírt a PSG-hez. A brazil támadó a pályán a világ egyik legjobbjának számít, ezen kívül olyan marketingértékkel bír, mint Messi vagy Ronaldo, vagyis korszakos igazolássá is emelkedhet ez a transzfer. Párizsban nem mást várnak Neymar érkezésétől, mint a BL-győzelmet, a brazil pedig Aranylabdát remél a francia kalandtól.