E-sport

A végső küzdelem: sikerül a trónfosztás? – EU LCS döntő

  • Thanatos

Tegnap óriási csaták mellett dőlt el, hogy ki állhatott a dobogó harmadik fokára Európában, ma pedig a végső győzelem a tét! 12 000 néző várja a helyszínen, hogy eldőljön: ki a legjobb Európában.

[17:00] MSF vs. G2

Nehéz szavakat találni a küzdelem felvezetésére, ugyanis egészen a múlt hét végéig ez a döntő szinte elképzelhetetlen volt. Teljes mértékben hihetetlen, hogy jelen pillanatban a Misfits a G2 Esports kihívója az európai döntőben. Az alapszakasz nem feltétlen volt az utóbbi idők legizgalmasabb EU LCS szakasza, az MSF pedig egyáltalán nem tűnt a legjobbak egyikének. Aztán jött a rájátszás, és minden megváltozott. Jól látszik, hogy a Best of Five szériák, amelyek három győzelemig tartanak, teljesen más mentális és játékon belüli felkészülést igényelnek. Egy olyan társaságról beszélünk, akik képesek voltak az összes papírforma felülírására… kétszer. Mi változott meg ennyire náluk?

 

Elsőként érdemes leszögezni, hogy mindig is egy nagyon tehetséges játékosokból álló ötösről volt szó. Számtalan megmozdulás megmutatta, hogy jó alapra építkezik az edzői gárda. A League of Legends esetében viszont elengedhetetlen, hogy a csapatmozgás, a mérkőzés leghevesebb pillanataiban meghozott döntések és az egymásra való támaszkodás szinte hibátlan legyen. Ezen elemek nem voltak meg, egészen az alapszakasz végéig. Amit mostanában látunk, az egy letisztult, sikeresen véghez vitt és magabiztos játékstílus. A tiltási és választási fázistól a Nexus döntéséig nagyon keveset hibáznak, továbbá egyénileg is a legjobbat hozzák ki magukból. A Unicorns of Love és a Fnatic is ott hibázott, hogy nem ebből a MSF-ből készültek fel.

A G2 Esports viszont tanulhat a többiek hibájából. Sokak számára nem a legkedveltebb csapatról beszélünk a túlzott egoizmusok miatt. Ettől függetlenül vitathatatlan érdemük, hogy mióta az LCS-ben vannak, mindig megnyerték Európa legerősebb bajnokságát, továbbá az idei Mid-Season Invitational alkalmával bizonyítottak a nemzetközi porondon is. Említettem a Bo5 különleges kívánalmait, amiket viszont ők nagyon éreznek. Hatalmas tapasztalatuk van ebben, továbbá kedvez is nekik a mérkőzésről mérkőzésre való adaptálódás. Úgy tűnik, hogy szellemileg is kevésbé fáradnak el a széria végére, mint ellenfeleik. Nem a legmagabiztosabb Split után vannak, ám eddig sikeresen vették az akadályokat.

A végeredmény hatalmas kérdés a ma esti összecsapás tekintetében. Szakértői tippem egyértelműen sugallja, hogy a MSF bőven labdába rúghat a G2-val szemben. Tegnap is láttuk viszont, hogy a nagy közönség előtt lebonyolított mérkőzések hozhatnak meglepően nagy erőviszonybeli különbségeket. Ha valaki biztosra megy, a G2 győzelmére alapozzon, ám az MSF jelenlegi formája azt sugallja, hogy a szamurájoknak igenis van félni valójuk. Tényleg megtörténik ma a trónfosztás Európában? Engem nem zavar, ha nem, csak legyen 5 darab kőkemény és óriási izgalmakkal tarkított mérkőzés! Erre pedig ritkán van ekkora esély.

Thanatos-tipp: MSF 3 – 2 G2


Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/