Forma-1

Mercedes uralom a Ferrari birodalmában?

Vasárnap idei hatodik győzelmét arathatja Lewis Hamilton a legendás monzai pályán.

Csúfosan sikerült a maranellóiaknak a szombati kaotikus időmérő, a vizes pályán ugyanis Kimi Raikkönen a hetedik, Sebastian Vettel pedig csak a nyolcadik helyet szerezte meg. Ugyan a Red Bullok hátra sorolása miatt előrébbről indulhatnak, de így is nagyon nehéz dolga lesz a Ferrarinak, ha a győzelemben gondolkozik. Márcsak azért is, mert Lewis Hamilton viszont bombaformában versenyez.

A háromszoros világbajnok brit pilótának az esős időmérő sem jelentett gondot, parádés körrel megszerezte pályafutása 69. pole pozícióját, amivel immáron már egyedüliként áll az örökranglista élén. A Mercedes és Hamilton tehát ott folytatja, ahol múlt héten Belgiumban abbahagyta. Várható volt, hogy itt sem fog szenvedni, hiszen ez is egy pokoli gyors pálya, ahol nehéz a mercivel felvenni a versenyt. Vasárnapra már szebb időt jósolnak, ami tovább rontja a többiek esélyeit, bár a britnek soha nem voltak gondjai az esős futamokon sem. 

Új "arcokra" kell majd Hamiltonnak figyelnie a rajtnál, ugyanis óriási meglepetésre a második helyről Lance Stroll, míg a harmadikról Esteban Ocon indulhat. Mindkét pilóta mögött erős motor dolgozik, így a Ferrarinak nagyon nem lesz egyszerű dolga, főleg, hogy még a másik Mercedesszel, Valtteri Bottas is előlük rajtol.

Abszolút benne a van a pakliban, hogy ebből a pozícióból még a dobogóra sem fog odaérni Vettel, bár a bukmékerek elég biztosra veszik, hogy sem Ocon, sem Stroll legyűrése nem okoz majd problémát a németnek.

Ami a középmezőnyt illeti, Sergio Perezre lesz érdemes odafigyelni. A Mercedes motoros Force Indiával egy jó rajttal akár még ő is kellemetlen pillanatokat okozhat a Ferrariknak, akárcsak Felipe Massa a Williamsszel.

Fogadás szempontjából nem találtunk komoly értékkel kecsegtető tippet, hiszen hiába nehéz elképzelni, hogy Hamilton kikapjon, 1.25-ért nem éri meg kockáztatni, főleg a két bevállalós fiatallal a háta mögött, akik könnyen túlvállalhatják magukat és máris megvan a baj...

Ki nyeri az Olasz Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.25
Valtteri Bottas 6.25
Sebastian Vettel 7.25
Kimi Raikkönen 22.00