E-sport

Harc a dobogó utolsó fokáért – Ma este érkezik az EU LCS Bronzmeccs

  • Thanatos

Több hónapnyi folyamatos versenyzés után a héten révbe ér az európai és az észak-amerikai LCS!

A mai napon érkeznek a bronzmeccsek, míg holnap a két döntőnek lehetünk szem és fültanúi. A különleges alkalom jóvoltából minden mérkőzésről külön elemzés érkezik, külön szakértői tippel. Elsőként érkezzék az EU LCS csatája!

Helyszín: Párizs, Accor Hotels Arena

[17:00] FNC vs. H2K

Nem sokon múlott, hogy ez legyen a döntő a régióban, hiszen mind a két társaság csoportelsőként jutott a rájátszásba. Nem minden esetben járnak jól a csapatok, ha egyből az elődöntőben kezdenek, amit jól mutat a mostani alkalom is, hiszen mind a ketten így jártak… és ki is kaptak. Lehetett reménykedni az H2K felemelkedésében, ám mindig is övezte őket valami kis bizonytalanság, egy-két aprócska hiba, aminek köszönhetően sosem tudtak ténylegesen a csúcsra törni. A G2 Esports ezt kihasználta, és 3-0-val küldte őket a harmadik helyért zajló ütközetbe.

A FNC pedig a legnagyobb csalódások egyike ebben az évben: rajongók és szakértők egyaránt az Ő győzelmüket hozták ki, az alapszakaszban látott teljesítmény alapján a MSF nem kellett volna, hogy kihívás legyen. Ennek ellenére a döntőben most nem a FNC van, hiszen egy kínkeserves 3 – 1-et követően nem ők állhattak fel győztesként. Rengeteg hiba és gyengeség került megbüntetésre, erre pedig nem voltak felkészülve a FNC-os srácok.

Jól látjuk, hogy a mai napon találkozó srácok mind-mind egy hatalmas péklapáttal való randevú után ülnek be a párizsi stadionba. Egyértelmű, hogy az alapvető cél a közönség és a rajongók kiengesztelése. Meg kell mutatni mindenkinek, hogy egy megbotlás ellenére még van erő az adott csapatban. Vészesen közeleg ráadásul az világbajnokság, ahova a harmadik regionális hely még kiadó a kvalifikációs torna győztesének, így senki nem dőlhet hátra! Gyakorlás, bizonyítás és felkészülés. A Summer Split számukra elúszott, de a hosszútávú siker érdekében nem vehetik félvállról a küzdelmet.

Ez a küzdelem viszont előreláthatólag eléggé egyoldalú lesz. A FNC természetesen megbukott a MSF ellen, de az H2K még ennél is gyengébbnek bizonyult. Mind a két csapatban vannak tapasztalt, ügyes és tehetséges játékosok. A FNC most viszont vérszemet kapott, és ahogyan tavavasszal, most is be fogják húzni a dobogó harmadik fokát. Az H2K esélye abban rejlik, hogyha eléggé jól felkészültek ellenfelükből, a széria elején pedig megragadják az irányítást. Lehet itt öt mérkőzés vagy H2K győzelem is – az előző események alapján a papírforma sokszor mehet a kukába – ám, őszintén szólva, erre kevés esélyt látok. Izgalmas felvezetése lesz minden esetre a holnapi, végső összecsapásnak!

Thanatos-tipp: FNC 3 – 1 H2K @ 1.50


Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/

A megosztásokat köszönjük a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.